GERMANIA si AUSTIA lucreaza impreuna in UE cu privire la DREPTUL de AZIL al REFUGIATILOR

Germani si Austria sunt in lucru pentru o propunere de lege europeana comuna pentru azil, a declarat coordonatorul crizei refugiatilor din Germania intr-un interviu acordat revistei germane Focus, conform News Republic.

Sute de mii de refugiati care fug de razboiul din Siria, Afganistan si din alte parti au ajuns in Germania in acest an, multi intrând pe la granita cu tara vecina, Austria.

Peter Altmaier, insarcinat de cancelarul Angela Merkel cu supravegherea modului in care Guvernul actioneaza in criza refugiatilor, a declart sâmbata intr-un interviu public ca el a fost in strânsa colaborare cu ministrul austriac implicat in politica privind criza migratiei, Josef Ostermayer.

CITESTE SI: ANGELA MERKEL anunta ca numarul REFUGIATILOR din GERMANIA va fi REDUS DRASTIC

“Vorbim despre ceea ce ar putea arata un alt sistem”, a spus Altmaier.

El a spus ca ar apropia in curând alte tari, cum ar fi Franta si Tarile de Jos.

Asa numitele hotspot-uri joaca un rol cheie in ideea germano-austriaca pentru legea U.E in ceea ce priveste azilul.

In prezent exista doar doua astfel de centre complet operationale din cele 11 care se doresc a fi infiintate.

CITESTE SI: MERKEL: GERMANIA NU VA COOPERA CU SIRIA IMPOTRIVA STATULUI ISLAMIC

“Cel care obtine o decizie pozitiva, va fi apoi distribuit in jurul tarilor Uniunii Europene in functie de o formula, dar si de aplicarea efectiva de azil care va fi realizata in aceste tari”, a precizat Altmaier.

Acest plan solicita, de asemenea, criterii comune prin care sa judece cererile, o procedura comuna pentru a permite oamenilor sa intre in bloc, dar si o impartire a poverii financiare intre toate statele membre.

Sursa foto: ziuaveche