GERMANIA sustine ca nu sunt intrunite conditiile unei NEGOCIERI pentru un nou ajutor destinat GRECIEI

Germania considera ca nu sunt intrunite ‘conditiile pentru negocieri privind un nou program de ajutor’ pentru Grecia, data fiind ‘decizia cetatenilor greci’ de la referendum, a declarat luni purtatorul de cuvant al cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert (FOTO), transmit AFP si DPA.

Guvernul german “a luat nota de votul ‘NU’ clar exprimat si respecta acest rezultat. Guvernul federal ramane deschis la dialog (…), dar, data fiind decizia de ieri a cetatenilor greci, nu sunt intrunite conditiile pentru negocieri privind un nou program de ajutor”, a afirmat el, precizand ca o continuare a discutiilor depinde de noile propuneri de reforma din partea Atenei.

CITESTE SI: GRECIA: Ministrul de finante YANIS VAROUFAKIS si-a depus DEMISIA. Posibili succesori. UPDATE 

“Usa ramane deschisa”, a subliniat el. “Grecia este membra a zonei euro. Si depinde doar de Grecia sa ramana in zona euro”, a adaugat Seibert.

In ce priveste anuntul ministrului de finante grec Yanis Varoufakis de a demisiona, Seibert a insistat ca ceea ce conteaza sunt luarile de pozitie, nu persoanele. ‘Problema o reprezinta mereu luarile de pozitii, nu persoanele’, a insistat el, adaugand ca demisia nu i-a provocat niciun sentiment deosebit cancelarului german Angela Merkel.

Totodata, un purtator de cuvant al ministrului german de finante Wolfgang Schauble a exclus din nou orice restructurare a datoriei Greciei.

CITESTE SI: GRECIA: LIDERII ZONEI EURO se reunesc, marti, la BRUXELLES 

Grecii au respins duminica ultimele propuneri de acord ale creditorilor internationali, la un referendum convocat de guvernul condus de stanga radicala Syriza, in frunte cu premierul Alexis Tsipras. Luni dimineata, ministrul grec de finante, Yanis Varoufakis, si-a anuntat demisia, pentru a facilita negocierile privind un eventual acord, in contextul in care el avea o imagine proasta in randul unora dintre omologii sai din cadrul Eurogrupului.

Sursa foto: bild.de