GERMANIA: SUTE de ZBORURI ANULATE din cauza GREVEI PILOTILOR de la LUFTHANSA

GREVA LUFTHANSA. Cei care aveau in program, miercuri, un zbor cu un avion Lufthansa ar putea fi nevoiti sa-si revizuiasca planurile. Compania va anula 877 de curse, din cauza unei greve a pilotilor. Aproximativ 100.000 de pasageri vor fi afectati de anularea zborurilor, a transmis compania, conform CNN.

Lufthansa a cerut scuze pasagerilor si i-a sfatuit sa verifice online informatile legate de zbor, eventual sa caute rute alternative. Potrivit companiei, nu sunt afectate de greva 2.100 de curse. Greva este motivata de piloti prin faptul ca salariul nu le-a mai fost marit de mai bine de cinci ani. Acestia cer o marire anuala de 3,7%.

Ei sustin ca Lufthansa a obtinut profituri record si ca directorilor executivi ai companiei li s-au marit veniturile cu 30% in ultimii ani, iar altor angajati chiar cu mai mult de atat. Ofertele facute pana acum sindicatului care le reprezinta drepturile sunt considerate de “neluat in serios”.

Anul trecut, o greva a insotitorilor de bord a fortat Lufthansa sa anuleze aproximativ 4.700 de zboruri, in decurs de o saptamana. In total, au fost afectati peste jumatate de milion de pasageri. A fost cea mai lunga greva din istoria companiei.

Sursa foto: bild