Germania: Un fond hibrid de crypto monede și imobiliare a primit dreptul de funcționare

Compania BITREAL Capital GmbH din München a primit autorizația de introducere pe piață și înregistrarea de către Autoritatea federală de supraveghere financiară germană (BaFin) pentru un fond hibrid de crypto monede și imobiliare, informează Finance Magnates.

Conform profilului companiei LinkedIn, BITREAL Capital GmbH a fost fondată în 2017 și este un “inițiator de fonduri și inovator” în domeniul fondurilor speciale de investiții alternative (FIA). Fondul BITREAL Real Estate Blockchain Opportunities Fund 1 (BREBCO 1) va fi, în primul rând, primul fond din Germania care va combina crypto monedele și proprietățile imobiliare.

Strategia BREBCO 1 este de a investi în tehnologia Blockchain prin intermediul tokenurilor și monedelor, precum și a bunurilor imobile comerciale de bază, finanțate parțial prin împrumuturi bancare, în cele mai importante 10 regiuni economice din Germania. Fondul declară că se așteaptă să genereze o rată anuală de 15% pe o durată de viață de șapte ani și caută un volum de capital de 40 milioane de euro (aproape 49 milioane dolari).

Pentru a-i determina să investească pe deținătorii de crypto monede, fondul oferă investitorilor posibilitatea de a depune Bitcoin și Ethereum pe lângă moneda euro. Investitorilor li se va acorda, de asemenea, opțiunea de a-și retrage banii în monedă obișnuită sau în crypto monedele enumerate.

Citește și: O SCHEMĂ PIRAMIDALĂ BAZATĂ PE BITCOIN A PĂCĂLIT INVESTITORII CU PESTE 20 DE MILIOANE DE DOLARI

Boris Hardi, Managing Partner al BITREAL Capital GmbH, a declarat: “Din vara anului trecut, ne-au fost puse întrebări referitor la ceea ce privește modul în care sau în ce valute virtuale, crypto monede și tokenuri pot fi făcute investițiile în mod sensibil sau să participe la potențialul de piață al tehnologiei Blockchain fără volatilitatea ridicată și riscul pierderii totale. Răspunsul nostru este fondul BREBCO 1, care este acum înregistrat oficial în Germania de către BaFin. “

În luna februarie a acestui an, BaFin a clarificat obligațiile OI după ce a primit un număr din ce în ce mai mare de întrebări cu privire la statutul lor juridic. Operatorii OCP din Germania “sunt obligați să verifice exact dacă un instrument reglementat cum ar fi un instrument financiar … sau o garanție este tratat, pentru a îndeplini cerințele legale potențiale fără lacune”.