Germania va livra RACHETE antitanc si PUSTI de asalt kurzilor din Irak

GERMANIA va efectua prima LIVRARE DE ARME – 30 de rachete antitanc si mii de pusti de asalt – catre kurzii irakieni, cu scopul de a-i ajuta sa lupte impotriva Statului Islamic (SI) in nordul Irakului, a anuntat duminica seara Guvernul german, relateaza AFP.

“Situatia din Irak este extrem de critica. Este de datoria comunitatii internationale sa-i sprijine pe cei care sunt persecutati”, a declarat ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, in cursul unei conferinte de presa, la Berlin, alaturi de omologul sau de Externe, Frank-Walter Steinmeier, potrivit Mediafax.

Citeste si: REGELE ARABIEI SAUDITE AVERTIZEAZA CA JIHADISTII DE LA STATUL ISLAMIC VOR LOVI IN SUA SI EUROPA

Potrivit lui von der Leyen, primele LIVRARI DE ARME ale GERMANIEI ar putea permite echiparea a 4.000 de militari pana la sfarsitul lui septembrie.

Pe langa rachete antitanc si pusti de asalt, GERMANIA intentioneaza sa livreze pistoale, grenade, corturi, casti, veste antiglont, potrivit unei liste publicate de Guvernul german.

GERMANIA va efectua livrarile in trei faze si le-ar putea adapta in functie de necesitati, a precizat von der Leyen.

In pofida puternicei opozitii a populatiei, Guvernul german a decis la 20 august sa livreze arme combatantilor kurzi din Irak.

Citeste si: VIDEO. IPOTEZA SOC: DECAPITAREA LUI JAMES FOLEY ESTE O INSCENARE

Mai multe tari, intre care Statele Unite, Italia, Franta si Marea Britanie, s-au angajat deja sa furnizeze ARME fortelor kurde.

Sursa foto: evz.ro