GERMANIA vrea ca REFUGIATII sa primeasca 10% din bugetul UE si un comisar european

Ministrul german de finante a prezentat marti un proiect suprinzator pentru rezolvarea CRIZEI MIGRANTILOR. GERMANIA doreste ca 10% din bugetul Uniunii Europene (UE) sa fie directionat catre gestionarea CRIZEI REFUGIATILOR. Propunere a fost formulata marti de ministrul german al dezvoltarii, GERD MULLER, care participa la Istanbul la Summit-ul umanitar mondial, scrie Guardian, citat de Agerpres.

Oficialul german considera de asemenea ca actualele mecanisme comunitare sunt inadecvate crizelor provocate de valurile de migranti si este nevoie de noi instrumente. Prin urmare, el a mai sugerat crearea unui post de comisar european insarcinat cu aplicarea unei strategii europene unitare pentru refugiati si pentru alte provocari umanitare la nivel global.

CITESTE SI: ALEGERI REGIONALE IN TREI LANDURI GERMANE. MERKEL SUSTINE CANDIDATII CDU SI ISI NUANTEZA POLITICA FATA DE REFUGIATI

Acest comisar ar urma sa gestioneze si respectivul procent de 10% din bugetul comunitar, fonduri care ar urma sa fie preluate de la alte capitole de cheltuieli ale bugetului Uniunii Europene. Pentru anul in curs, suma totala alocata bugetului UE a fost fixata la 155 de miliarde de euro.

‘Nu putem doar sa mergem dintr-un summit in altul, facand declaratii pe care nu le putem pune in practica’, a spus Gerd Muller in timp ce-si prezenta propunerea, care a fost atat de surprinzatoare incat a fost intrebat daca nu cumva a fost tradusa incorect celorlalti participanti la conferinta. Dar el a confirmat acuratetea informatiilor transmise, insistand ca bugetul comunitar ar trebui restructurat pentru ca 10% din totalul sau sa fie destinat crizei migratiei.

Sursa foto: bild