Germania vrea sa EXPULZEZE imigrantii din UE care nu-si gasesc LOC DE MUNCA

Guvernul german intentioneaza sa aprobe la inceputul lui iunie un proiect de lege care va permite EXPULZAREA din tara a cetatenilor Uniunii Europene care vin in Germania in cautarea unui LOC DE MUNCA si care, dupa sase luni, nu au nicio perspectiva de angajare, relateaza agentia EFE.

Intr-un supliment al publicatiei “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung”, purtatorul de cuvant al grupului parlamentar conservator CDU/CSU, Stephan Mayer, si-a exprimat increderea ca textul proiectului de lege va ajunge pe masa Consiliului de Ministri in perioada 4-11 iunie.

Obiectivul proiectului, potrivit reprezentantilor Guvernului, este acela de a evita ca cetatenii comunitari straini sa beneficieze de sistemul social german, actul normativ fiind elaborat din teama tot mai extinsa ca Germania va deveni destinatia unor fluxuri importante de imigranti romani si bulgari.

Citeste si: Germania: Imigrantii romani si bulgari, agreati de Agentia Federala pentru Ocuparea Fortei de Munca

Conform publicatiei germane, proiectul prevede ca cetatenii din UE vor putea fi EXPULZATI din tara dupa sase luni de cautare a unui LOC DE MUNCA, daca nu exista speranta sa se angajeze.

De asemenea, proiectul va permite sa se interzica intoarcerea in Germania, timp de cinci ani, a europenilor EXPULZATI din tara pe motiv ca au comis fraude pentru a obtine rezidenta, ceea ce va afecta, de exemplu, casatoriile de convenienta.

Proiectul se bazeaza pe un raport prezentat la finele lunii martie de Guvernul federal, care a dat asigurari ca masurile avute in vedere respecta legislatia europeana.

Printre propunerile acelui raport erau incluse: interzicerea, temporar, a reintoarcerii in tara a celor care au comis fraude, precum utilizarea de documente false; acordarea de permise limitate de rezidenta, de trei – sase luni, pentru cei aflati in cautarea unui LOC DE MUNCA; decizia de a-i pedepsi penal pe cei care comit fraude pentru a obtine documente.

Citeste si: Tiganii din Romania si Bulgaria pleaca dintr-o saracie ca in lumea a treia, declara liderul Verzilor germani

S-a vorbit chiar despre intentia de a inaspri conditiile pentru accesul la anumite prestatii sociale, precum cele care se acorda pentru copiii aflati in grija, pentru a evita ca imigrantii care pot primi ajutoare pentru familia pe care o au in afara Germaniei, sa primeasca subventii duble.

Raportul s-a axat pe posibilul impact pe care l-ar avea asupra Germaniei deschiderea frontierelor pentru cetatenii bulgari si romani, care, incepand cu 1 ianuarie 2014, nu mai au nevoie de un contract de munca pentru a intra in tara.