GERMANIA: ZECI de FEMEI, AGRESATE SEXUAL si JEFUITE DE REFUGIATI in noaptea de ANUL NOU

Refugiatii isi fac de cap in Germania. Aproximativ o mie de barbati proveniti din tari arabe si nord-africane au agresat sexual si au jefuit zeci de femei in centrul orasului Koln, chiar in noaptea de Anul Nou, informeaza Deutsche Welle.

Intre timp, Polonia este gata sa sprijine Marea Britanie in cazul limitarii drepturilor imigrantilor si taierea ajutoarelor sociale. Cel putin un caz de viol a fost inregistrat, a anuntat politia din Koln, care a precizat ca refugiatii s-au organizat in grupuri si s-au strans langa gara orasului. Autoritatile germane au spus ca, in noaptea de Anul Nou, au fost prezente in zona garii, unde au avut loc respectivele agresiuni, insa, din cauza numarului mare al celor care sarbatoreau in strada si a zgomotului, nu si-au dat seama imediat de ce se intampla.

CITESTE SI: NUMARUL MIGRANTILOR SI REFUGIATILOR SOSITI IN EUROPA IN 2015 A DEPASIT PRAGUL DE UN MILION

Pe 1 ianuarie, politistii au arestat mai multe persoane acuzate de furturi marunte si incearca acum sa afle daca acestea fac parte din respectivele grupuri. Au au fost inregistrate 60 de plangeri din partea victimelor. Potrivit ultimelor date oficiale, anul trecut, in Germania au intrat aproape 1,1 milioane de migranti veniti din Orientul Mijlociu, Africa si Asia.

Intre timp, Polonia a anuntat ca ar putea accepta un compromis in privinta cererilor Marii Britanii de limitare a drepturilor imigrantilor din celelalte state comunitare. Insa cu o conditie: ca guvernul de la Londra sa o sprijine in cererile sale de intarire a prezentei Aliantei Nord-Atlantice in Europa Centrala. Ministrul polonez de Externe a declarat ca tara sa se considera un stat de rangul doi al NATO si ca ar fi foarte dificil sa accepte vreo discriminare.

Oficialul a mai spus ca Polonia doreste sa compenseze impactul unei eventuale reduceri a alocatiilor pentru cetatenii sai care traiesc in Marea Britanie prin acordarea unei indemnizatii lunare pentru familiile cu copii, in speranta ca lucratorii polonezi vor alege sa ramana in tara.

Sursa foto: bild