Germania. Zeci de români incendiați intenționat de Ziua Națională! Reacția MAE

O clădire în care stăteau cetățeni români şi moldoveni a fost incendiată intenţionat în Germania. Nenorocirea s-a întâmplat într-un imobil din localitatea Bergkamen, lângă Dortmund, în care erau cazați și 33 de români, notează adevarul.ro.

Update  Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul şi menține în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară.

Știre inițială

Şapte dintre victime sunt în stare gravă. Dintre cele 41 de persoane care figurau cazate în clădire, la momentul incendiului erau în casă cel puţin 31 de persoane. Toate au ajuns la spital intoxicate cu fum. Potrivit publicaţiei germane www.waz.de, şapte dintre victime sunt în stare gravă, viaţa fiindu-le pusă în pericol. Publicaţia germană citată mai arată că Procuratura din Dortmund a deschis o anchetă, iar Poliţia confirmă că focul a fost pus intenţionat.

Primarul localităţii în care a avut loc incendiul le-a declarat jurnaliştilor germani că românii şi moldovenii care au căzut victimele incendiului din Bergkamen lucrau pentru o companiei de construcţii din Unna. Victimele incendiului nu s-au putut evacua, ieşirea fiind blocată cu anvelope, care au ars la rândul lor în incendiu, mai spune sursa citată.

Sursa foto: realitatea