GEROGE SCUTARU: OUG privind migratia alesilor locali va fi discutata in plenul Camerei Deputatilor SAPTAMANA VIITOARE

Liderul deputatilor PNL, GEORGE SCUTARU, a declarat marti ca in Biroul Permanent s-a decis, la propunerea liberalilor, ca OUG 55/2014 privind migratia alesilor locali sa primeasca raport saptamana aceasta si sa fie supusa votului in plenului Camerei Deputatilor SAPTAMANA VIITOARE.

”Biroul Permanent a decis, la propunerea noastra, ca OUG 55 privind traseismul politic sa intre pe ordinea de zi a Comisiei juridice din Camera saptamana asta si sa fie finalizat raportul in regim de urgenta, astfel incat SAPTAMANA VIITOARE, marti, sa decidem introducerea pe ordinea de zi a plenului pentru dezbatere si vot”, a spus Scutaru, citat de Mediafax.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: NU VOI DEPUNE o declaratie de optiune politica conform OUG 55

El a mentionat ca urgentarea procedurilor parlamentare in cazul OUG 55 va da posibilitatea PNL si PDL sa atace actul normativ la Curtea Constitutionala.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: Nu vom primi TRASEISTII POLITICI in PNL

In cazul OUG 55/2014, Camera Deputatilor este prima camera sesizata, in timp ce Senatul este camera decizionala. Potrivit Regulamentului, actul normativ poate fi contestat de parlamentari la Curtea Constitutionala la finalul procedurilor parlamentare.