Gestul de SFIDARE la adresa lui Ponta facut de Basescu

Ce spune Ponta despre o posibila colaborare cu Basescu

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, alaturi de mai multi ministri, a participat, sambata, la Carei, la manifestarile de Ziua Armatei Romane. La sosire, presedintele l-a sfidat pe premier si a dat mana doar cu reprezentantii Armatei.

“Ziua Armatei inseamna jertfa a peste 800.000 de militari romani, militari care au cazut la datorie, militari disparuti in cel de-al doilea razboi mondial sau militari raniti in cel de-al doilea razboi mondial. Dar Ziua Armatei ne trimite cu gandul si la razboiul de independenta din 1877 si la primul razboi mondial, unde aceeasi armata, care prin traditie a aparat interesele poporului roman, si-facut datoria”, a declarat Traian Basescu, la Carei, la manifestarile de Ziua Armatei Romane.

Citeste si: MESAJELE LUI VICTOR PONTA CU OCAZIA ZILEI REGELUI MIHAI I SI A ZILEI ARMATEI

Seful statului a precizat ca a avut “un sentiment profund de mandrie si recunostinta” in vizitele oficiale, cand a mers la cimitirele militarilor romani.

“Fie ca sunt cele din Ungaria, cele din Cehia, cele din Slovacia, sunt locuri in care Armata Romana si-a dat jertfa de sange nu numai pentru propriul teritoriu al natiunii romane, dar si pentru libertatea Europei”, a spus el.

Traian Basescu s-a referit si la misiunile Armatei din istoria recenta, legata si de mandatul sau de zece ani ca presedinte.

Cand a ajuns la ceremonie, care a inceput la ora 11.00, Traian Basescu a mers si a dat mana cu autoritatile locale prezente si cu reprezentantii Armatei, care i-au prezentat onorul, dar nu si cu premierul Victor Ponta si cu membrii Guvernului.

Citeste si: BASESCU: ARMATA ARE OBLIGATIA SA APERE TERITORIUL DIN MAREA NEAGRA DOBANDIT LA HAGA

Manifestarile de la Carei s-au desfasurat la Monumentul Ostasului Roman.

Sursa foto: psnews.ro