GFR dezminte ca ar avea probleme financiare sau fiscale

gfr-gruia-stoica

GFR dezminte informatiile potrivit carora s-ar confrunta cu probleme financiare, fiscale sau de bonitate si sustine ca este tinta unui atac ce urmareste deraierea privatizarii CFR Marfa.

Intr-un comunicat de presa al grupului controlat de omul de afaceri Gruia Stoica se precizeaza ca GFR isi va apara in instanta reputatia comerciala impotriva dezinformarilor aparute in presa.

“Dorim sa dezmintim si sa condamnam cu vehementa toate insinuarile cu privire la asa-zise probleme fiscale, penale sau de capacitate financiara cu care s-ar confrunta GFR-Grampet sau actionarul principal, d-l Gruia Stoica. De asemenea, GFR-Grampet nu are probleme de bonitate, se mai arata in comunicat fiind in discutii avansate cu institutii financiare internationale din top 5 mondial in vederea finantarii tranzactiei pentru CFR Marfa, are achitate la zi toate impozitele si taxele datorate bugetului de stat, nu are restrictii impuse conturilor, Gruia Stoica nu face obiectul niciunui dosar penal aflat in derulare, iar peste 90% dintre contractele grupului se deruleaza cu operatori privati”, se arata in comunicatul de presa.

“GFR – Grampet a ales sa nu raspunda provocarilor multiplelor atacuri mediatice si dezinformari lansate de cei care doresc ca privatizarea CFR Marfa sa esueze sau sa ajunga in mainile unor profitori. Consideram insa ca o continuare a acestor atacuri ne afecteaza grav reputatia comerciala, credibilitatea in fata institutiilor financiare si a partenerilor din tara si din strainatate, unde in aceeasi perioada ne continuam extinderea regionala. Asa ceva nu este tolerat in niciun stat civilizat. Daca unele dintre atacurile la care am fost supusi ar putea fi puse pe seama unor informatii incomplete sau eronate, este din ce in mai clar ca grupul de companii Grampet – GFR este tinta unui atac coordonat din partea unei grupari de interese economice si mediatice care isi propune atat decredibilizarea companiei noastre, cat si deraierea privatizarii CFR Marfa, printr-o campanie agresiva de dezinformare, prin articole lansate ‘pe surse’, prin bloguri si site-uri obscure, sustinuta constant de un post de televiziune care incearca sa-si acopere propriile probleme financiare”, mai arata grupul in comunicat.

Reprezentantii grupului isi exprima intentia de a-i actiona in instanta “pe cei care orchestreaza si implementeaza aceasta campanie”.

“Intelegem sa actionam in instanta pe cei care orchestreaza si implementeaza aceasta campanie, ca si pe oricine propaga astfel de ipoteze fara o temeinica si etica verificare a faptelor, pentru a nu permite ca o miza economica strategica pentru statul roman si o companie romaneasca ce reprezinta un succes regional sa fie atacate doar pentru a servi unor interese meschine”.

Foto: finantistii.ro