GHEORGHE BURNEI a scapat de ARESTUL la DOMICILIU dar nu mai poate PROFESA

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a inlocuit, marti, masura arestului la domiciliu cu controlul judiciar pentru medicul GHEORGHE BURNEI, dar i-a interzis sa profeseze la Spitalul “Marie Curie” si sa paraseasca tara. Decizia este una definitiva, informeaza News.ro.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au admis contestatia formulata de GHEORGHE BURNEI si au dispus ca medicul sa fie cercetat sub control judiciar in dosarul in care este acuzat de 15 fapte de luare de mita. Instanta a dispus ca, in perioada controlului judiciar, GHEORGHE BURNEI sa nu exercite profesia sau sa nu desfasoare activitatea in exercitarea careia a savarsit faptele, respectiv in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta de Copii “Marie Curie”.

GHEORGHE BURNEI are interdictie sa paraseasca tara si este obligat sa se prezinte la Politia Sectorului 4 in zilele stabilite prin programul de supraveghere. De asemenea, GHEORGHE BURNEI este obligat sa mearga la Parchetul Tribunalului Bucuresti si la instanta ori de cate ori este chemat, dar si sa anunte daca isi schimba locuinta. Medicul GHEORGHE BURNEI a fost retinut pe 10 decembrie de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care au cerut instantei arestarea preventiva a acestuia pentru 15 fapte de luare de mita. Tribunalul Bucuresti a respins, in 11 decembrie, arestarea preventiva a lui GHEORGHE BURNEI, medicul fiind plasat atunci in arest la domiciliu.

Anchetatorii au cerut arestarea preventiva a lui GHEORGHE BURNEI pentru ca medicul, “prin activitatea defectuoasa pe care o exercita, prezinta un pericol concret pentru starea de sanatate sau chiar pentru viata pacientilor sai minori”. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au aratatca in perioada 26 octombrie – 24 noiembrie, medicul GHEORGHE BURNEI a pretins si a primit de 15 ori mita de la parintii unor copii internati la Spitalul “Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o GHEORGHE BURNEI varia intre 50 de lei si 1.350 de euro.

Anchetatorii sustin ca GHEORGHE BURNEI ii obliga pe parintii copiilor operati de el sa cumpere proteze de la firma Argonmed, care in schimb ii platea vacantele cu familia in strainatate si deplasarile la congrese. GHEORGHE BURNEI folosea atat proteze omologate, cat si dispozitive medicale pe care le folosea in experimente pe copii, ce erau confectionate artizanal de cunostinte ale medicului de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronica si Tehnica Masurarii, potrivit procurorilor.

GHEORGHE BURNEI mai e acuzat ca preleva de la copiii pe care ii opera tesut osos si ligamente, fara a cere acordul parintilor, si le tinea in congelatorul unui frigider din unitatea sanitara, in care erau pastrate alimente si bauturi alcoolice. Tesuturile, desi au fost pastrate in conditii improprii si nu au fost verificate bacteriologic si viral, au fost transplantate altor copii, iar cele gasite la perchezitii urmau sa fie folosite la alte interventii chirurgicale.

Din datele existente pana in prezent in dosar, chirurgul ortoped GHEORGHE BURNEI ar fi facut experimente pe copii in peste 20 de cazuri, potrivit unor surse judiciare. Anchetatorii au pus sechestru pe o parte din averea medicului GHEORGHE BURNEI, la o saptamana dupa ce a fost pus sub acuzare. Intre timp a crescut si numarul plangerilor inregistrate pe numele lui Burnei. In urma cu cinci zile erau inregistrate la Parchet alte 48 de reclamatii care il vizeaza pe medicul GHEORGHE BURNEI.

Sursa foto: realitatea