Gheorghe Coman, audiat astazi in Comisia Juridica

Deputatul Gheorghe Coman este chemat, luni, in Comisia Juridica din Camera Deputatilor, pentru a da explicatii cu privire la acuzatiile de coruptie care i se aduc. Parlamentarii spun ca vor vota pentru arestarea sa preventiva.

Comisia, care se intruneste la solicitarea DNA, ar urma sa elaboreze un raport de incuviintare a arestarii preventive a lui Gheorghe Coman care a fost suspendat de asemenea din Partidul Conservator, pana justitia se va pronunta.

Parlamentarii puterii si cei din opozitie sustin ca vor vota pentru arestarea sa preventiva. Se pare ca deputatul PC, Gheorghe Coman, nu are sustinerea nici unuia dintre colegii parlamentari.

Conducere Partidului Conservator a decis suspendarea deputatului Gheorghe Coman din calitatea de memebru al partidului pana la clarificarea situatiei lui in justitie.

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, a declarat ca sesizarea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman si dosarul acestuia se afla la Comisia juridica, acesta fiind chemat in sedinta de luni, pentru a-si prezenta punctul de vedere.

Membrii Comisiei Juridice din Camera vor trebui ca luni sa elaboreze raportul in cazul lui Coman, dupa care se va intruni Biroul permanent al Camerei Deputatilor si apoi in termen de cinci zile plenul trebuie sa se pronunte in acest caz.

Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc i-a trimis presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PC Gheorghe Coman intr-un dosar penal instrumentat de DNA.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a transmis catre PICCJ cererea si referatul, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a solicita presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmarit penal pentru fapte coruptie.

Deputatul Gheorghe Coman a fost prins saptamana trecuta, dupa ce a fugit cu masina la momentul flagrantului.

“Ulterior, procurorul sef al DNA, doamna Laura Codruta Kövesi a transmis catre PICCJ cererea si referatul, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se arata in comunicat.