GHEORGHE FLUTUR, SULFINA BARBU si EMIL BOC, audiati la DNA. REACTIA FOSTULUI PREMIER dupa AUDIERI. UPDATE

Fostul lider PDL GHEORGHE FLUTUR s-a prezentat, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) unde este audiat de procurori in dosarul finantarii campaniei electorale din 2012, informeaza postul de televiziune Digi24.

UPDATE 11.40: EMIL BOC a ajuns si el in fata procurorilor anticoruptie. “Am dat o declaratie in dosarul ELENEI UDREA. Sunt sigur ca UDREA va face precizari, eu unul nu l-am intalnit si nici nu il cunosc pe BUZAIANU. Am fost chemat ca martor pentru ca eu am coordonat campania electorala din 2012 la Cluj, acolo unde a fost o competitie stransa. Partidele politice care nu vor tine cont de parerea si de vocea cetatenilor vor avea mult de pierdut. Cand poporul vrea ceva politicul trebue sa se conformeze. Sunt de acord cu ALEGERILE ANTICIPATE”, a declarat EMIL BOC la iesirea din sediul DNA.

UPDATE 09.43: SULFINA BARBU s-a prezentat la sediul DNA la scurt timp dupa plecarea lui GHEORGHE FLUTUR. “Sper sa pot face declaratii dupa esirea de la audieri. Am venit aici ca martor, nu stiu care sunt intrebarile procurorilor, insa ceea ce va pot spune este ca nu-l cunosc pe domnul invocat de ELENA UDREA. Eu cred ca finantarea campaniei a a fost facuta prin donatii. In cazul ELENEI UDREA, cred ca un om care este bombardat de dosare, este arestat sau retinut este dispus sa declare numeroase lucruri”, a declarat SULFINA BARBU jurnalistilor prezenti la sediul DNA.

UPDATE 09.35: “Am raspuns la toate intrebarile procurorului de caz. Nu cunosc niciun element, nu am cunostinta de aceasta finantare de care se vorbeste, n-am vazut aceste persoane niciodata. Cercetarea este in curs”, a declarat GHEORGHE FLUTUR dupa iesirea de la audieri.

Senatorul liberal GHEORGHE FLUTUR a fost chemat la sediul DNA in dosarul ELENEI UDREA. In acelasi dosar au mai fost audiati si fostii lideri ai PDL VASILE BLAGA, IOAN OLTEAN, ANCA BOAGIU si ADRIEAN VIDEANU. Tot astazi va fi audiat de procurori si primarul Clujului, fostul premier EMIL BOC.

CITESTE SI: EMIL BOC, CITAT CA MARTOR LA DNA INTR-UN DOSAR AL ELENEI UDREA

In acest dosar, ELENA UDREA este acuzata de LUARE de MITA in forma continuata, TRAFIC de INFLUENTA in forma continuata, instigare la ABUZ in SERVICIU cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile in virtutea functiei, SPALARE de BANI in forma continuata, FALS in DECLARATII de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 — 2012).

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea