GHEORGHE FUNAR asmute CNA-ul impotriva televiziunilor

gheorghe_funar_prm

GHEORGHE FUNAR, candidat independent la alegerile prezidentiale din luna noiembrie, a sesizat marti Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ca posturile de televiziune nu i-ar fi acordat timpii de antena in conformitate cu dispozitiile legale.

“Acum, in ultima saptamana a campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie, va fac cunoscut ca mai multe posturi de televiziune nu au respectat prevederile art.40 din Legea nr.370/ 2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei si nu au acordat la toti candidatii timpi de antena proportionali cu cei practicati de posturile de televiziune publice.

CITESTE SI: Disputa intre doi candidati: SZILAGY il acuza de DISCRIMINARE pe FUNAR 

In cazul meu, precizez ca nu am beneficiat de timpi de antena la Pro TV, iar la Antena 3 am fost invitat o singura data, in 13 octombrie a.c., cand emisiunea nu a inceput la ora 21,30 (ora la care a fost programata pentru ceilalti candidati) ci la ora 23,00 si a fost intrerupta la ora 24,00 fiind scurtata cu cel putin o ora, comparativ cu timpii acordati candidatilor Victor Ponta, Calin Popescu Tariceanu, Teodor Viorel Melescanu, Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu, s.a. Moderatorul Mihai Gadea s-a angajat public ca in ultima saptamana de campanie ma va programa pentru continuarea emisiunii intrerupte.

De doua saptamani, desi i-am solicitat de multe ori, refuza sa respecte Legea nr.370/ 2004 si propria promisiune facuta telespectatorilor, incalcand grav porunca a VIII a Fiului Domnului ‘sa nu furi”, se arata in sesizarea adresata de Funar presedintei CNA, Laura Georgescu, si remisa marti presei.

CITESTE SI: Funar a sesizat Curtea Constitutionala: Candidatii la Presedintie sa declare daca au fost sau nu ofiteri acoperiti 

El a solicitat ca pentru respectarea prevederilor Legii nr.370/ 2004, art.40, CNA sa dispuna ca posturile centrale de televiziune sa acorde timpii nealocati pana acum tuturor candidatilor inscrisi in alegeri, pentru ultimele trei zile de campanie.

Sursa foto: adevarul.ro