GHEORGHE IALOMITIANU: VICTOR PONTA MINTE cand sustine ca nu va putea plati pensiile indexate din cauza contestarii bugetului

Deputatul PDL GHEORGHE IALOMITIANU a declarat marti ca “VICTOR PONTA MINTE” cand sustine ca nu va putea plati, de la 1 ianuarie 2015, pensiile indexate, salariile si alte drepturi banesti majorate din cauza contestarii legii bugetului de stat la Curtea Constitutionala de catre grupurile parlamentare PNL.

“Victor Ponta ar trebui ca, impreuna cu Ministrul Finantelor Publice, sa inceteze sa-i mai minta pe romani si sa recunoasca faptul ca Legea nr. 500/2002 privind finantele publice prevede, la articolul 37, foarte clar modul in care se angajeaza cheltuielile bugetare in anul urmator, atunci cand legea bugetului nu a fost aprobata cu 3 zile inaintea inchiderii exercitiului bugetar. Potrivit art. 37 din Legea 500/2002 privind finantele publice, ordonatorii principali de credite pot solicita majorarea cheltuielilor bugetare peste prevederile bugetare din anul anterior in conditii justificate”, a spus Ialomitianu.

Citeste si: DARIUS VALCOV: Contestarea BUGETULUI este un gest care nu isi are rostul

El a adaugat ca ordonatorii principali de credite au dreptul, potrivit legii, sa solicite Ministerului Finantelor Publice majorarea cheltuielilor bugetare prevazute in bugetul pe 2014 cu sumele ce reprezinta indexarea pensiilor, salariile majorate pentru personalul din sanatate si personalul didactic, precum si altor indemnizatii ce se acorda in 2015, deoarece acestea au fost aprobate prin diferite acte normative.

Citeste si: Eugen Nicolaescu: Afirmatiile lui Ponta referitoare la neplata pensiilor sunt manipulatorii si extrem de periculoase

“Daca ar avea un minim de decenta si de respect fata de romani, VICTOR PONTA ar pleca ochii in pamant si le-ar spune ca bugetul pentru anul 2015 este primul buget, de dupa adoptarea Legii nr. 69/2010, pentru care Guvernul Ponta nu a prezentat anterior Strategia fiscal-bugetara, desi era obligat de catre lege! De asemenea, pentru a se lauda ca va face investitii in 2015, Victor Ponta a calcat in picioare si Legea nr. 500/2002 unde se precizeaza foarte clar faptul ca alocarile bugetare pentru investitii se fac in baza unor fise ale obiectivelor/proiectelor noi, fise care la Victor Ponta nu exista! Asadar, ii cerem lui Victor Ponta sa renunte la manipularea opiniei publice si sa nu mai atace nejustificat opozitia, deoarece aceasta isi exercita un drept constitutional atunci cand sesizeaza Curtea Constitutionala asupra unui act normativ adoptat prin incalcarea Legii fundamentale”, a mai declarat Ialomitianu.

Deputatul PDL a afirmat, de asemenea, ca romanii trebuie sa stie ca Legea bugetului de stat pentru anul 2015 contine “nu doar falsuri grosolane”, ci si “promisiuni fara acoperire in performantele viitoare ale economiei”.

Sursa foto: portal.radioiasi.ro