GHEORGHE MUSCALU, CSM: Se va lua ACT de DEMISIA ALINEI BICA

Gheorghe Muscalu, vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat, luni dimineata, ca in sedinta din aceasta zi se va lua act de demisia de la sefia DIICOT a Alinei Bica, interimatul urmand a fi asigurat de Elena Hosu, informeaza postul B1 Tv

“Nu este vorba de discutii, va avea loc o sectie de procurori prin care se va lua act de suspendarea procuroarei-sef Bica din magistratura. Vom lua act si vom dispune suspendarea pana la terminarea procesului de judecata. Celalalt capat al cerereii, demisia de la DIICOT, trebuie sa urmeze procedura legala pentru ca a fost numita de presedintele Romaniei si el e cel care trebuie sa rezolve. Noi vom lua act de dorinta dumneaei”, a declarat Muscalu.

CITESTE SI: Sectia de procurori a CSM va decide luni asupra SUSPENDARII ALINEI BICA din magistratura 

Vicepresedintele CSMaprecizat ca nu este vorba despre o cerere de demisie din magistratura, ci o demisie din DIICOT.

“DIICOT-ul va fi condus de catre procurorul-sef adjunct, Elena Hosu. Ministerul Justitiei trebuie sa formuleze o propunere, CSM trebuie sa o avizeze, iar presedintele Romaniei va numi un nou procuror-sef. Alina Bica nu mai este magistrat, poate sa desfasoare orice activitate ca un cetatean obisnuit. In momentul solutionarii va fi exclusa din magistratura sau va fi repusa in functia de magistrat”, a mai afirmat vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii.

CITESTE SI: ALINA BICA si-a dat DEMISIA de la conducerea DIICOT 

Sursa foto: jurnalul.ro