Gheorghe Nichita, PSD Iasi: PSD sa isi reconsidere atitudinea fata de romanii din diaspora. Ponta nu trebuie sa demisioneze

Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita sustine ca Victor Ponta nu trebuie sa-si dea demisia nici de la sefia PSD, nici de la guvern, apreciind ca o schimbare a guvernului ar crea instabilitate politica, transmite corespondentul Mediafax.

Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita sustine ca social-democratii trebuie sa isi reconsidere atitudinea fata de romanii din diaspora, sa inteleaga ca tema coruptiei este un punct slab pentru partid si ca schimbarea tipului de electorat presupune alt discurs, fara vorbarie multa.

Gheorghe Nichita a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca PSD isi asuma esecul de la alegerile prezidentiale, dar in acelasi timp partidul trebuie sa invete din greselile comise in ultima perioada.

Citeste si: DRAGNEA SPUNE CA UDMR SUSTINE IN CONTINUARE COALITIA DE GUVERNARE. KELEMEN HUNOR I-A CONFIRMAT TELEFONIC LUI PONTA

”Una dintre greseli este atitudinea fata de diaspora. Autoritatile trebuie sa asigure dreptul la vot pentru romanii din diaspora. A fost o greseala politica prin care am atras antipatia votantilor. S-a creat bulgarele de zapada in turul doi. Tehnologia permite votul electronic sau prin corespondenta”, a spus Nichita.

Potrivit aceastuia, o a doua greseala comisa de PSD se refera la tema coruptiei care ”creeaza clivaje in societate”.

”Am vazut in campaniile electorale oameni veniti la vot ca sa sanctioneze coruptia. Este un punct slab al campaniilor noastre”, a mai spus vicepresedintele PSD.

El a afirmat ca a treia greseala a PSD este faptul ca nu a tinut cont ca are alt tip de electorat, in conditiile in care adolescentii din 1989 au ajuns acum la maturitate.

”E nevoie de alt tip de discurs, fara vorbarie multa. E o generatie anti-sistem, iar Klaus Iohannis a fost perceput ca omul anti-sistem. Va trebui sa discutam toate acestea la partid”, a adaugat Gheorghe Nichita.

Gheorghe Nichita a afirmat, luni, intr-o conferinta de presa, ca Victor Ponta “nu trebuie sa demisioneze din nimic”.

Citeste si: VALERIU ZGONEA AMENINTA PARTIDUL CA VA DEMISIONA DE LA CONDUCEREA CAMEREI DEPUTATILOR, DACA PSD NU VA VOTA PENTRU RIDICAREA IMUNITATII CELOR 3 PARLAMENTARI

“Trebuie sa stranga structurile partidului si sa vedem impreuna ce putem face in continuare. Sa vedem analiza pe tara. Eu nu cer demisia nimanui”, a spus Gheorghe Nichita.

El a precizat ca in PSD exista doua curente, respectiv unii care cer iesirea de la guvernare, iar altii care spun ca plecarea din guvern nu ar fi oportuna

“Sunt doua curente in partid. Unii spun iesiti de la guvernare si va pregatiti pentru alegerile din 2016, cand vii fara sa fii acuzat de nimic. Altii spun ca guvernarea ar trebui sa continue. si eu cred ca daca facem alte majoritati acum cream instabilitate. Noi suntem la guvernare pentru ca am castigat alegerile din 2012. Putem insa discuta politic si ca ACL sa preia guvernarea. Vom analiza la partid”, a spus Gheorghe Nichita.

In judetul Iasi, Klaus Iohannis a castigat alegerile cu 50,67% din voturi, in timp ce Victor Ponta a obtinut 49,33%.

Vicepresedintele PSD Robert Negoita a declarat, luni, ca, dupa votul de duminica, ar trebui sa se dea ocazia echipei lui Klaus Iohannis sa vina sa guverneze, el mentionand ca, dupa parerea sa, ar trebui sa se respecte “vointa romanilor”.

Ulterior, presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca a discutat cu majoritatea colegilor din tara, iar opinia generala este ca PSD sa nu iasa de la guvernare, el precizand ca marti sau miercuri se va intruni in Comitetul Executiv National al partidului, unde va fi analizata situatia.

El a mai spus ca le-a cerut si le cere in continuare colegilor sai “sa stea calmi”.

“Le-am cerut si le cer tuturor colegilor mei sa stea calmi, pentru ca partidul merge inainte si vor exista analize. Nu se dau demisii cand toata lumea e incinsa”, a adaugat liderul PSD.