GHEORGHE NICHITA va CONDUCE PRIMARIA Iasi din AREST LA DOMICILIU

Reprezentantii municipalitatii iesene au anuntat, luni, ca primarul GHEORGHE NICHITA isi poate exercita functia, in conditiile in care instanta nu a stabilit restrictie in acest sens, desi acesta a fost plasat in AREST LA DOMICILIU.

“Avand in vedere decizia instantei care permite continuarea exercitarii atributiilor functiei de primar, Primaria Municipiului Iasi aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca lui Gheorghe Nichita ii este permisa continuarea activitatii de primar al Municipiului Iasi, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi, citat de Agerpres.

Conform acestuia, viceprimarii Mihai Chirica si Gabriel Surdu, alaturi de functionarii Primariei Municipiului Iasi, isi vor indeplini in continuare sarcinile de serviciu in conformitate cu fisa postului, respectiv vor duce la indeplinire sarcinile conform atributiilor functiilor publice ocupate in cadrul organigramei Primariei Municipiului Iasi.

Citeste si: Primarul NICHITA le scrie IESENILOR din AREST: Va rog sa primiti SCUZELE MELE SINCERE

Anuntul a fost facut dupa ce la sfarsitul saptamanii trecute magistratii de la Tribunalul Bucuresti au decis ca primarul GHEORGHE NICHITA sa fie plasat in AREST LA DOMICILIU. El este acuzat de procurorii anticoruptie de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata, instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Potrivit DNA, in perioada ianuarie-aprilie, GHEORGHE NICHITA, abuzand de functia de primar, i-a determinat pe Hliboceanu si Avirvarei, dar si pe alte persoane din cadrul institutiei pe care o conducea sa efectueze, personal sau prin intermediari, verificari in baze de date care contin informatii ce nu sunt destinate publicitatii, iar ulterior sa le foloseasca si sa permita accesul unor persoane neautorizate la acestea, pentru a obtine personal foloase nepatrimoniale necuvenite.

Citeste si: GHEORGHE NICHITA, in AREST LA DOMICILIU. UPDATE

In aceeasi perioada, GHEORGHE NICHITA este acuzat ca i-a determinat cu intentie pe cei doi politisti sa isi indeplineasca in mod defectuos atributiile de serviciu, prin efectuarea, fie personal, fie prin intermediul altor angajati ai Politiei Locale, a unor activitati de supraveghere a unei persoane, cu consecinta prejudicierii intereselor legale ale institutiei din care faceau parte si pentru a obtine un folos nepatrimonial necuvenit.

Procurorii sustin ca GHEORGHE NICHITA le cerea sefilor din Politia Locala Iasi sa puna functionarii din subordine sa-i supravegheze iubita, ADINA SAMSON, care avea montat inclusiv un sistem de urmarire GPS pe autoturism.

Mai mult, membri ai clanului “Cordunenilor” ar fi fost implicati in amenintarea unui barbat care s-a intalnit pe 25 aprilie la o terasa cu ADINA SAMSON.

DNA mai arata ca Hliboceanu si Avirvarei si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, in sensul utilizarii resurselor institutiei in interesul personal al lui Nichita, respectiv pentru a o supraveghea pe iubita primarului.

In plus, GHEORGHE NICHITA i-a cerut lui Stefan Avirvarei sa efectueze verificari la Cluj-Napoca pentru a afla informatii despre un om de afaceri britanic, Robert Wolsey.

Sursa foto: jurnalul.ro