GHEORGHE RADULESCU, DIRECTOR CFR CALATORI BRASOV, A FOST RETINUT de DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Brasov l-au RETINUT pentru 24 de ore, incepand de la data de 28 ianuarie 2015, ora 19.10, pana la data de 29 ianuarie 2015, ora 19.00, a inculpatului GHEORGHE RADULESCU, director in cadrul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori Brasov, cu privire la savarsirea infractiunii de SANTAJ.

Faptele acuzate de DNA:

CITESTE SI: DOREL ROMAN, sef din IPJ IASI, a fost dus cu mascatii la sediul DIICOT 

Incepand cu luna august 2014, in calitate de director in cadrul Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori (SRTFC) Brasov, in baza unei intelegeri prealabile cu o persoana din conducerea SNTFC CFR Calatori S.A., inculpatul RADULESCU GHEORGHE a efectuat acte de constrangere morala (ex. cercetare disciplinare pentru fapte prescrise si propunere de sanctionare cu desfacerea contractului de munca) asupra unui subordonat, cu scopul de a-l determina pe acesta din urma sa renunte la un litigiu de munca inregistrat la Tribunalul Brasov, prin care solicita sa fie repus in functia de director al SRTFC Brasov.

Prin efectuarea constrangerii asupra acestei persoane, RADULESCU GHEORGHE urmarea sa-si salveze functia in care tocmai fusese numit, la sfarsitul lunii iulie 2014, evitand astfel o posibila reintegrare in functia de director a subordonatului sau. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

CITESTE SI: Judecatorul CCR TONI GREBLA este audiat, din nou, la DNA

Inculpatul va fi prezentat, la data de 29 ianuarie 2015, la Tribunalul Brasov, cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile.

Sursa foto: adevarul.ro