GHEORGHE STEFAN adus la DNA pentru o audiere in Dosarul MICROSOFT. Edilul ar putea fi retinut

GHEORGHE STEFAN, primarul orasului Piatra Neamt, a fost adus, luni dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Capitala pentru a fi audiat de procurori in cadrul dosarului MICROSOFT. Potrivit ultimelor informatii, edilul supranumit “Pinalti” este suspectat ca ar fi luat o MITA de 3 milioane de euro in afacerea licentelor IT.

UPDATE 13.10: Avocatul Dancu, unul dintre aparatorii lui Gheorghe Stefan a a declarat jurnalistilor prezenti la sediul DNA ca procurorii i-au avertizat pe cei implicati in dosarul MICROSOFT sa se astepte la ceea ce este mai rau. “Procurorii ne-au avertizat pe noi si pe clientti nostrii sane asteptam le ceea ce este mai rau, nefiind exclusa retinerea”, a declarat Dancu ziaristilor. Avocatul edilului nemtean a mai precizat ca Stefan este acuzat de SPALARE de BANI si LUARE de MITA.

Gheorghe Stefan nu a facut nicio declaratie la intrarea in sediul DNA. Oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru au fost adus luni dimineata cu mandat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiati in dosarul MICROSOFT.

CITESTE SI: DORIN COCOS, urmarit PENAL in dosarul Microsoft!

In dosarul licentelor Microsoft sunt cercetati noua fosti ministri: Dan Nica, ministru al MCTI in perioada 2000 — iulie 2004 si in prezent membru al Parlamentului European; Adriana Ticau, ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada iulie-decembrie 2004; Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 — septembrie 2010; Daniel Funeriu, ministru al Educatiei si Cercetarii in perioada 2009 — 2012; Alexandru Athanasiu, ministru al Educatiei si Cercetarii in perioada 2003 — 2005; Mihai Tanasescu, ministru al Finantelor Publice in perioada 2000 — 2004; Serban Mihailescu, ministru coordonator al SGG in perioada decembrie 2000 — octombrie 2003 si in prezent senator; Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei si Cercetarii in perioada 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2003, ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii in perioada 22 decembrie 2008 — 1 octombrie 2009 si in prezent senator; Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada septembrie 2010 — februarie 2012 si in prezent deputat.

CITESTE SI: GIGI BECALI a fost adus cu AMBULANTA la INSTANTA

Sursa foto: jurnalul.ro