GHEORGHE STEFAN, plasat in AREST LA DOMICILIU

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis marti sa inlocuiasca arestul preventiv cu cel la domiciliu in cazul fostului primar al orasului Piatra Neamt GHEORGHE STEFAN, in DOSARUL MICROSOFT.

Decizia nu este definitiva, iar procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pot face recurs. Astfel, GHEORGHE STEFAN va putea parasi Penitenciarul Rahova abia dupa judecarea contestatiei.

Potrivit avocatului sau, GHEORGHE STEFAN a recunoscut infractiunea de trafic de influenta, lucru care a ajutat la inlocuirea masurii preventive.

Citeste si: GHEORGHE STEFAN si-a dat DEMISIA din functia de PRIMAR al municipiului Piatra Neamt

“Sunt foarte fericita ca s-a admis aceasta cerere, nu stiu daca va face DNA contestatie, ca urmare, asteptam cele 48 de ore sa vedem daca face contestatie. Consider ca nu s-ar impune sa faca aceasta contestatie pentru ca masura arestului la domiciliu ofera protectie si este o masura putin mai blanda. Spun eu ca nu afecteaza pe nimeni si dat fiind faptul ca ne aflam in Saptamana Mare inainte de Invierea Domnului zic eu ca este benefic pentru Gheorghe Stefan care este in arest de cinci luni si jumatate si care este stresat si avea frustrarea ca numai el a ramas in arest in acest dosar Microsoft. Sunt schimbari in comportamentul procesual al domnului Gheorghe Stefan (…) Cred ca nu colaborarea are vreo legatura, este vorba despre comportamentul sau”, a declarat avocatul lui GHEORGHE STEFAN.

Citeste si: REFERAT DNA in DOSARUL MICROSOFT: Gheorghe Stefan neaga in continuare ca ar fi primit bani

GHEORGHE STEFAN a fost trimis in judecata in DOSARUL MICROSOFT alaturi de oamenii de afaceri DORIN COCOS si NICOLAE DUMITRU si fostul ministru al Comunicatiilor GABRIEL SANDU.

El este in arest preventiv din 29 octombrie 2014.