GHEPARDUL nu este cel mai rapid animal din lume. Afla cine ocupa prima pozitie! FOTO

Nu GHEPARDUL este CEL MAI RAPID ANIMAL din lume! Superba felina a fost depasita de o INSECTA mica cat un bob de susan, scrie Time in editia sa electronica.

Un ACARIAN nu mai mare decat un bob de susan a fost declarat CEL MAI RAPID ANIMAL din lume, potrivit unei noi cercetari care s-a raportat la marime. Astfel, Paratarsotomus macropalpis parcurge o distanta de pana la 322 mai mare decat lungimea corpului sau intr-o secunda, se arata in studiul Facultatii Pomona din Claremont, California.

Citeste si: VIDEO INDUIOSATOR. UN PUI DE RINOCER ALB, LASAT ORFAN DE BRACONIERI, ADORA SA ALERGE IMPREUNA CU SALVATORII SAI

Viteza INSECTEI este de aproape doua ori mai mare decat a gandacului tigru australian, despre care se credea ca este cea mai rapida vietate din lume si care se misca pana la 171 de lungimi de corp pe secunda. Prin comparatie cu Paratarsotomus macropalpis, GHEPARDUL se misca cu numai 16 lungimi de corp pe secunda.

Daca un om ar putea alerga cu viteza ACARIANULUI, ar atinge in jur de 2.000 de km/h si ar putea sa faca inconjurul Pamantului in numai 20 de ore.

VIDEO. ACESTA ESTE MOMENTUL CAND UN JAGUAR ATACA UN CAIMAN!

Sursa foto: time.com, ibtimes.com