Ghidul solicitantului pentru proiecte privind transparenta in achizitiile publice, in dezbatere publica

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a lansat, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA), in consultare publica Ghidul solicitantului pentru proiecte privind transparenta in achizitiile publice, potrivit unui comunicat al MDRAP.

“Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capacitate Administrativa a lansat in consultare publica Ghidul solicitantului nr. IP 5/ 2016 ‘Sprijin pentru cresterea transparentei si responsabilitatii sistemului de achizitii publice in vederea aplicarii unitare a normelor si procedurilor de achizitii publice si reducerea neregulilor in acest domeniu’, in cadrul obiectivului specific 1.4 ‘Cresterea transparentei si responsabilitatii sistemului de achizitii publice in vederea aplicarii unitare a normelor si  procedurilor de achizitii publice si reducerea neregulilor in acest domeniu'”, precizeaza sursa citata.

MDRAP adauga ca, in acest context, “partile interesate sunt invitate sa se implice in procesul de consultare a ghidului, iar opiniile si contributiile la imbunatatirea documentelor sunt asteptate, in formatul online pus la dispozitie de AM POCA, pana la data de  8 aprilie 2016, orele 14.00”.

“Vor fi luate in considerare doar acele propuneri /sugestii/ observatii transmise in formatul solicitat.Mentionam ca documentele postate sunt in faza de proiect, asadar pot suferi modificari in urma finalizarii procedurii de consultare publica”, precizeaza comunicatul.

MDRAP reaminteste ca Programul Operational Capacitate Administrativa PO CA 2014-2020 este cofinantat din Fondul Social European (FSE), in cadrul obiectivului tematic nr. 11 ‘Consolidarea capacitatii institutionale a autoritatilor publice si a partilor interesate si eficienta administratiei publice’.

“Gestionat de MDRAP, in calitate de Autoritate de Management, PO CA reprezinta continuarea Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative (PO DCA) 2007-2013”, se mai arata in comunicat.

 Sursa foto: seap