Ghise cere demisia lui Ponta, premierul reactioneaza: M-as certa degeaba cu Crin Antonescu

Premierul Victor Ponta a reactionat, marti, la declaratiile facute de senatorul PNL Ioan Ghise, care a cerut demisia primului-ministru pentru ca a tradat electoratul USL.

Ponta considera ca Ioan Ghise nu a avut mandat din partea conducerii PNL pentru a face asemenea afirmatii si a punctat ca s-ar certa degeaba cu Crin Antonescu.

“Nu cred ca Ghise a avut mandat din partea conducerii PNL, m-as certa degeaba cu Crin Antonescu”, a mentionat Ponta, aflat in Germania.

Cu putin timp inainte de declaratia lui Ponta a venit si reactia PNL. Purtatorul de cuvant al liberalilor, Mihai Voicu, a declarat marti, pentru Mediafax, ca PNL se delimiteaza de afirmatiile lui Ioan Ghise si a subliniat ca liberalii sustin “fara nicio rezerva” proiectul politic al USL.

“PNL se delimiteaza de declaratiile domnului Ioan Ghise, pozitia domniei sale nereprezentand pozitia PNL. Sustinem in continuare fara nicio rezerva proiectul politic Uniunea Social Liberala, sprijinim si sustinem pe cale de consecinta si Guvernul condus de Victor Ponta”, a declarat Mihai Voicu.

Totodata, purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat, pentru ziare.com, ca declaratiile lui Ioan Ghise vor fi discutate in USL si a adaugat ca protocolul Uniunii va fi revizuit.

“Declaratiile domnului Ghise vor intra in atentia USL, daca vor continua, dar acest pact al USL e in curs de revizuire si intr-o saptamana-doua el va avea forma finala si probabil ca asemenea declaratii din partea PSD, PNL, PC vor avea efecte. Probabil ca se va discuta cu PNL, dar important e sa regandim cat mai repede protocolul si sa fie cat mai clar pentru toata lumea”, a declarat Ivan.

Senatorul liberal Ioan Ghise i-a cerut, marti, premierului Victor Ponta sa demisioneze din functie, deoarece a tradat electoratul USL atunci cand a fost de acord cu pactul de coabitare pe care l-a semnat cu presedintele Traian Basescu. Declaratia lui Ghise a fost facuta in cadrul unui interviu pentru site-ul ziare.com.

Ghise a atras atentia ca declaratiile lui Victor Ponta au fost impotriva lui Traian Basescu, insa deciziile luate au fost in favoarea presedintelui. In opinia sa, daca Ponta le-ar fi spus inainte de alegeri alegatorilor ca va coabita cu Traian Basescu, in acest caz nu ar mai fi fost ales nici macar parlamentar.

Vezi aici declaratia integrala a lui Ioan Ghise