Ghisee de furnizare a datelor inregistrate la Registrul Comertului, in fiecare sector din Bucuresti

Mai multe ghisee de furnizare a informatiilor inregistrate la Registrul Comertului vor fi infiintate in subordinea Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) si vor functiona, in principal, in fiecare sector al Capitalei, conform unui proiect de ordin, lansat in dezbatere de MJ.

“Pentru a veni in sprijinul solicitantilor, prin asigurarea de noi modalitati de acces la informatiile inregistrate in registrul comertului, in subordinea Oficiului National al Registrului Comertului, a fost introdusa structura Ghiseu de furnizare informatii inregistrate in registrul comertului, care va functiona, in principal, in fiecare sector al municipiului Bucuresti”, se precizeaza in referatul aferent proiectului de ordin pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Oficiului National al registrului Comertului si a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale.

Potrivit sursei citate, la nivelul ONRC numarul de posturi se reduce incepand cu data intrarii in vigoare a ordinului ministrului Justitiei. Astfel, daca prin Hotararea Guvernului nr. 1409/2009 numarul maxim de posturi pentru ONRC si pentru oficiile registrului comertului de pe langa tribunale a fost stabilit la 1.787, acesta a fost redus cu 150 de posturi.

Totodata, in subordinea ONRC va fi infiintat un nou serviciu, respectiv Serviciul Asistenta Tehnica si Publicare Buletinul Procedurilor de Insolventa. Acest lucru vine in contextul cresterii activitatii oficiului, precum si in urma implementarii noului sistem informatic integrat al Oficiului National al Registrului Comertului.

Proiectul de ordin a fost lansat in dezbatere publica pana la data de 6 decembrie, pe site-ul Ministerului Justitiei.