Primaria Sectorului 3 continua campania de promovare a platii taxelor si impozitelor locale cu cardul pe ghiseul.ro

Numarul de contribuabili care pot plati taxele si impozitele locale online prin ghiseul.ro s-a triplat, la peste 14.000 de persoane, ca urmare a primei editii a campaniei, potrivit unui comunicat de presa remis la redactie.

Primaria Sectorului 3, prin Directia Impozite si Taxe Locale (DITL), cu sprijinul Visa Europe si Banca Transilvania, deruleaza in perioada 1 ianuarie — 31 martie a doua editie a campaniei promotionale de promovare a platii taxelor si impozitelor locale cu cardul pe ghiseul.ro.

Noua campanie, derulata sub sloganul ‘Plateste-ti taxele si impozitele pe ghiseul.ro si ai numai de castigat!’, reprezinta continuarea initiativei din perioada 1 august — 31 decembrie 2013, prin care contribuabilii din Sectorul 3 au fost indemnati sa-si activeze datele de acces (utilizator si parola) pentru platile cu cardul pe ghiseul.ro.

in cadrul noii campanii, persoanele care isi platesc taxele si impozitele locale cu cardul prin www.ghiseul.ro in perioada 1 ianuarie — 31 martie 2014 sunt inscrisi automat in tragerea la sorti pentru 45 de carduri x 500 de lei fiecare. Mai multe informatii despre noua campanie pot fi regasite pe www.ditl3.ro.

O componenta importanta a noii campanii o reprezinta spatiile special amenajate in centre comerciale, care vor functiona similar cu ghiseele DITL. Astfel, contribuabilii din Sectorul 3 vor putea merge cu actul de identitate la spatiile speciale pentru a obtine datele de acces pentru plata online cu cardul prin platforma ghiseul.ro si/sau pentru a-si plati direct taxele cu cardul. Persoane atent instruite, inclusiv inspectori ai Primariei, vor asista contribuabilii care vin la standurile deschise zilnic, intre orele 10.00 si 22.00, in Bucuresti Mall, Auchan Titan si Auchan Vitan.

Pe langa aceste spatii, contribuabilii se pot prezenta cu actul de identitate pentru a-si ridica datele de acces pe ghiseul.ro si la sediile DITL Sector 3 din str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, str. Sfanta Vineri nr. 32, respectiv Campia Libertatii nr. 36.

‘Ma bucura faptul ca prima editie a campaniei promotionale de promovare a platii taxelor si impozitelor locale cu cardul pe www.ghiseul.ro a avut succes si sper ca cea de-a doua editie sa aiba acelasi rezultat. Am demarat acest proiect de promovare a platilor online prin www.ghiseul.ro pentru ca oamenii sa nu mai stea la coada sa plateasca taxele si impozitele mai ales in perioada in care beneficiaza de reducere’, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita.

Primaria Sectorului 3 ofera cetatenilor posibilitatea de a-si plati taxele si impozitele cu cardul prin www.ghiseul.ro inca de la inceputul anului 2012, iar pana in prezent peste 14.000 de persoane (aproximativ 50% din ghiseul.ro la nivel national) si-au ridicat datele de acces pentru platforma online, dintre care 7.548 au efectuat operatiuni pe ghiseul.ro.

in cele cinci luni de derulare a campaniei ‘Activeaza-ti contul pe ghiseul.ro si ai numai de castigat!’, desfasurata in perioada 1 august — 31 decembrie 2013, 9.500 de contribuabili si-au ridicat datele de acces pentru www.ghiseul.ro de la sediile DITL, iar rata de activare a fost de 34% (peste 3.200 de persoane si-au activat contul de utilizator prin schimbarea parolei initiale). Mai mult, numarul de contribuabili din Sectorul 3 care pot plati taxele si impozitele locale online cu cardul prin www.ghiseul.ro s-a triplat in cele cinci luni de campanie, la peste 14.000 de persoane, avand in vedere ca pana la inceperea acestei campanii aproximativ 5.000 de persoane isi ridicasera datele de acces pentru platforma online.

‘Tot mai multi romani au inceput sa inteleaga beneficiile platii taxelor si impozitelor online cu cardul si acest lucru se vede si in numarul in crestere de tranzactii pe ghiseul.ro. Ne bucuram ca eforturile comune ale autoritatilor si sectorului privat in vederea promovarii acestui mijloc modern de plata dau rezultate, intr-un timp relativ scurt, daca ne gandim ca am lansat aceasta campanie cu doar cinci luni in urma. Este un model de colaborare care poate fi urmat cu succes si de alte primarii’, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia al Visa Europe.

Numarul platilor realizate pentru Sectorul 3, prin ghiseul.ro, a crescut de peste 5 ori, de la 781, in 2012, la 4.113, in 2013.

Principalul avantaj al platii impozitelor si taxelor locale online cu cardul prin ghiseul.ro este faptul ca tranzactiile pot avea loc oricand si de oriunde. Mai mult, utilizatorii platformei ghiseul.ro stau in medie aproximativ 4 minute inregistrati in sistem, timp in care afla informatii detaliate privind obligatiile de plata si pot sa le achite direct pe internet cu cardul.

Platforma www.ghiseul.ro ofera posibilitatea de a plati online cu cardul, partial sau total, taxele si impozitele locale, precum si amenzile existente, iar dovada platii se primeste pe e-mail in doar cateva minute de la plata efectiva.

Avantajele platii cu cardul prin www.ghiseul.ro:

Confort, rapiditate si posibilitatea achitarii taxelor si impozitelor locale oricand si de oriunde;

Posibilitatea platii taxelor si impozitelor locale pentru toate proprietatile detinute pe teritoriul Romaniei, cu conditia inrolarii in sistem a primariei unitatii administrativ-teritoriale pe raza careia este situata proprietatea;

Site securizat la inalte standarde privind plata prin card;

Economie de timp, ca urmare a faptului ca cetatenii nu mai sunt obligati sa se deplaseze la ghiseele institutiei in vederea efectuarii platii impozitelor si taxelor locale si evita posibila aglomeratie de la ghisee;

Modalitate facila de eliberare a datelor de acces (utilizator si parola), aceasta realizandu-se pe loc la sediul DITL Sector 3 sau la standurile special deschise in Mall Bucuresti, Auchan Vitan si Auchan Titan;

Contribuabilii nu platesc comision pentru platile efectuate online cu cardul, acesta fiind suportat de DITL Sector 3.