GIANNI INFANTINO este oficial candidat la PRESEDINTIA FIFA

Secretarul general al UEFA, GIANNI INFANTINO, se lanseaza in cursa pentru PRESEDINTIA FIFA, cu sustinerea comitetului executiv al forului fotbalistic european, a indicat luni UEFA, citata de AFP.

“Suntem incantati ca Gianni se prezinta”, a precizat UEFA intr-un comunicat, adaugand: “el este in plina procedura pentru a prezenta sustinerile necesare si va prezenta mai tarziu un comunicat”.

UEFA nu-l mentioneaza pe presedintele sau MICHEL PLATINI, pe care comisia de etica a FIFA l-a suspendat provizoriu pentru 90 de zile. Platini este in continuare candidat la sefia FIFA. Elvetianul Gianni Infantino este din anul 2009 SECRETAR GENERAL AL UEFA. Luni, 26 octombrie, este ultima zi de depunere a candidaturilor pentru succesiunea lui JOSEPH BLATTER in functia de presedinte al FIFA.

CITESTE SI: FRANZ BECKENBAUER VA FI ANCHETAT DE COMISIA DE ETICA A FIFA

In afara lui Platini si a lui Infantino, pentru sefia FIFA mai candideaza liberianul Musa Bility, printul Ali Bin Al-Hussein al Iordaniei, fostului international din Trinidad-Tobago, David Nakhid, si francezul Jerome Champagne.

Si-au mai anuntat intentia de a intra in cursa,sud-africanul Tokyo Sexwale si nigerianul Segun Odegbami, insa deocamdata nu se stie daca au obtinut sustinerea necesara din partea a cinci federatii nationale, asa cum prevede regulamentul FIFA.

Sursa foto: uefa