GICA HAGI: REDUCEREA numarului de echipe din Liga I este o DECIZIE PROASTA

Managerul tehnic al formatiei FC Viitorul, GHEORGHE HAGI, sustine ca gruparile mari au dictat REDUCEREA numarului de echipe din Liga I la 14 si afirma ca decizia “este PROASTA pentru viitorul fotbalului romanesc”.

“Sa nu credem ca dupa ce vor fi mai putine echipe campionatul va deveni mai interesant. Nu, va fi ca toate celelalte. Daca tot traim in lumea intereselor si cei mari dicteaza, s-au facut mai putine echipe in Liga I. Au dictat cei mari, cei de sus. E vorba despre interese, despre bani, si s-a luat o decizie proasta dupa parerea mea, legat de viitorul fotbalului romanesc”, a declarat Hagi, sambata, intr-o conferinta de presa.

Citeste si: GICA HAGI a fost dat de gol de un jucator de la VIITORUL

Fostul capitan al echipei nationale considera ca REDUCEREA numarului de cluburi din Liga I va afecta in viitor prima reprezentativa a Romaniei. “Pentru ca in primele cinci echipe din Liga I se vede ce procent mare de jucatori straini exista. Nu am nimic cu strainii, dar vor fi jucatori romani mai multi in afara si va fi mai greu sa fim competitivi. Ce va fi bun va pleca. Iar cand la noi in campionat nu joaca jucatori foarte buni, e greu sa ai o echipa nationala foarte buna. Noi ar trebui sa stim sa promovam fotbalistii buni, pentru ca altfel va fi greu. De asta nu mai mergem la europene si mondiale, pentru ca din primele cinci echipe doar Steaua mai are jucatori romani, restul au mai mult straini”, a explicat Hagi.

Citeste si: GICA HAGI: Revin in antrenorat pentru ca vreau sa creez un proiect de succes in urmatorii 5 ani

Comitetul Executiv al FRF a decis, la 29 mai, ca din sezonul 2015-2016 in Liga I sa evolueze 14 echipe, urmand ca in editia 2014-2015 dintre cele 18 echipe participante sa retrogradeze sase formatii si sa promoveze doua din Liga a II-a.