GICA POPESCU, ELIBERAT CONDITIONAT. DNA poate depune CONTESTATIE. UPDATE

Judecatoria Sectorului 4 discuta luni cererea de ELIBERARE CONDITIONATA din inchisoare a lui GICA POPESCU, fostul capitan al nationalei, care executa la Penitenciarul Jilava o pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, primita in DOSARUL TRANSFERURILOR din fotbal, informeaza Agerpres.

UPDATE 15.20  Judecatoria Sectorului 4 a decis ca GICA POPESCU sa fie ELIBERAT CONDITIONAT. DECIZIA nu este DEFINITIVA si, cel mai probabil, DNA o va contesta. Decizia este in prima instanta, ceea ce inseamna ca GICA POPESCU nu va putea fi eliberat daca DNA va contesta hotararea MAGISTRATILOR.

UPDATE 10.47:  Postul de televiune Digi24 informeaza ca procurorul anticoruptie prezent la sedinta in care s-a judecat cererea fostului fotbalist de a fi ELIBERAT CONDITIONAT a declarat in instanta ca nu este de acord cu aceasta masura. Procurorul sustine ca GICA POPESCU nu a aratat ca s-a indreptat in perioada petrecuta in spatele gratiilor.

GICA POPESCU,  prezent si el la sedinta de judecata, a declarat ca isi recunoaste faptele pentru care a fost condamnat, le regreta si ca isi doreste sa revina cat mai curand alaturi de familie. Instanta a ramas in pronuntare, insa sansele ca GICA POPESCU sa fie pus in libertate imediat sunt practic nule. Chiar si in cazul unei decizii favorabile a instantei, aceasta nu va fi definitiva, iar procurorul DNA o va putea ataca la Curtea de Apel.

Stabilirea unui nou termen la aceasta noua instanta si judecarea sa vor mai dura cateva saptamani, perioada in care fostul capitan al Romaniei va ramane in spatele gratiilor.

STIRE INITIALA

O comisie din cadrul Penitenciarului Jilava a propus, pe 24 septembrie, ELIBERAREA CONDITIONATA a lui GICA POPESCU, acesta indeplinind toate conditiile necesare, inclusiv executarea a jumatate din pedeapsa. La calcularea zilelor executate in inchisoare, comisia a avut in vedere si munca prestata de GICA POPESCU, precum si faptul ca el a scris mai multe carti. De altfel, ca urmare a comportamentului bun avut in detentie, GICA POPESCU a beneficiat de mai multe recompense, inclusiv acordarea unor zile de permisie.

CITESTE SI: CEREREA DE ELIBERARE CONDITIONATA A LUI GICA POPESCU SE JUDECA PE 5 OCTOMBRIE

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) l-a condamnat pe GICA POPESCU in DOSARUL TRANSFERURILOR din fotbal la trei ani, o luna si zece zile de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA in forma continuata si SPALARE de BANI, el avand si interdictia de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an dupa ce va fi eliberat din penitenciar.

Acuzatiile la adresa lui GICA POPESCU se refera la nedeclararea unor sume de bani in legatura cu transferurile fotbalistilor Lucian Sanmartean (de la Gloria Bistrita la Panathinaikos-Grecia) si Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray-Turcia).

GICA POPESCU a fost obligat atunci de instanta sa plateasca la ANAF, in solidar cu Jean Padureanu, Ioan si Victor Becali, suma de 328.440 lei in contul transferului fotbalistului Lucian Sanmartean si 2,2 milioane lei, in solidar cu George Copos si Ioan Becali, in legatura cu transferul lui Florin Bratu.

De altfel, judecatorii au dispus si confiscarea de la GICA POPESCU a sumelor de 75.000 USD si 1.000.000 USD, din care a fost scazuta suma de 1.330.000 lei, platita de acesta cu titlu de impozit pentru transferul fotbalistului Florin Bratu. Pana in prezent, alti doi condamnati din acest dosar au fost eliberati conditionat din inchisoare – Jean Padureanu si George Copos.

Sursa foto: sport