Gica Popescu si-a prezentat programul pentru alegerile de la FRF si echipa de colaboratori pe care va miza

Gica Popescu a organizat azi o conferinta de presa in cadrul careia si-a prezentat programul pentru alegerile FRF, echipa de colaboratori pe care va miza, dar si principalele obiective pe care vrea sa le puna in aplicare in cazul in care va castiga alegerile din data de 5 martie.

Alaturi de Gica Popescu au participat la intalnirea cu jurnalistii si Gheorghe Hagi, Anghel Iordanescu, Bogdan Stelea si Ilie Dumitrescu. Programul gandit de fostul capitan de la FC Barcelona este intitulat „E timpul! Respect, Romania!” si contine 90 de pagini structurate in sase capitole.

Iata care sunt principalele obiective ale lui Gica popescu si ale echipei sale:

” Vom crea cate un centru regional pe 5 judete. In fiecare vom alcatui cate o selectionata regionala, in care sa strangem varfurile din fiecare generatie. Vom crea o competitie intre aceste selectionate pentru ca antrenorii echipelor nationale sa poata alege loturile pentru partidele oficiale. Vom avea 42 de scouteri cu obligativitatea de a cunoaste toti copiii si juniorii care sunt in circuit. La nivel national vor fi cam 100 de persoane care se vor ocupa de implementarea programului nostru. Interesul meu este sa atragem copiii catre sport, nu doar la fotbal”.

” Toti antrenorii de la loturile nationale vor colabora intre ei. De exemplu, cand echipa de 15 ani are un meci, toti antrenorii nationalei trebuie sa fie acolo. Astfel putem crea un grup cu acelasi mod de a gandi. Ei vor raspunde in grup in privinta rezultatelor. Antrenorii de la lot vor fi obligati sa locuiasca in Bucuresti. Trebuie sa cream antrenori capabili sa implementeze aceasta strategie, toti vor trebui sa aiba licenta UEFA”.

“Vrem sa dezvoltam fotbalul feminin si fotbalul in sala. Vom colabora cu federatii din alte tari pentru a reusi”.

” Pana la varsta de 12 ani nu trebuie sa existe clasament sau probleme tactice. Trebuie sa fie doar placerea de a juca. Vom obliga antrenorii sa-i invete sa joace prin schimbarea regulamentului, sa nu mai poate da gol de la mijlocul terenului, de exemplu. Doar asa vom creste in combativitate si nu vom mai fi mamaligi in competitiile internationale”.

“Vom crea un fond de pensii pentru jucatori, un fond de solidaritate si unul de asigurari obligatorii”.

“In momentul in care juniorii termina junioratul au o mare problema pentru ca unii nu au unde juca. De aceea vom crea o liga regionala sub 23 de ani, in care vor evolua fotbalistii care n-au loc la divizia C”.

“Dorim vanzarea drepturilor TV prin care sa asiguram cluburilor o importanta sursa de finantare. Vrem sa cream un sistem astfel incat echipele care promoveaza jucatori sub 19 ani sa fie premiate. In functie de minutele jucate de juniori, echipele sa primeasca anumite sume de bani”.

“Ion Craciunescu nu va face parte din echipa mea. Alexandru Deaconu va conduce in continuare Comisia Centrala a Arbitrilor”.

Echipa de colaboratori a lui Gica Popescu:

Anghel Iordanescu- director tehnic

Gica Hagi- colaborator; se va ocupa de implementarea strategiei la nivel national si nu va avea o functie in cadrul FRF

Bogdan Stelea- antrenor U21

Adalbert Kassai- secretar general

Dumitru Mihalache- director dezvoltare

Cristian Bivolaru- relatii internaţionale

Paul Prodan- director financiar

Ilie Dumitrescu- director al departamentului strategie si program

Mihai Negut- PR

Sursa foto: captura sport.ro