Gigacaloria RADET s-ar putea majora cu 10% pentru consumatorii casnici din Bucuresti

Gigacaloria s-ar putea scumpi, in aceasta iarna, atat pentru consumatorii casnici, cat si pentru cei non-casnici. Potrivit unui proiect pus in dezbatere publica pe site-ul primariei Capitalei, pretul gigacaloriei RADET ar urma sa fie cu 10% mai mare pentru consumatorii casnici si cu 20% mai mare pentru consumatorii non-casnici.

Proiectul se afla in dezbatere publica si ar trebui sa treaca de votul consilierilor generali. 

Potrivit proiectului, tarfiul pentru distributia si transportul energiei termice din Capitala, furnizata de RADET, ar putea creste cu 10,7% pentru consumatorii casnici si cu 21%, pentru consumatorii non-casnici. Primaria Capitalei explica faptul ca motivul scumpirii gigacaloriei este cresterea pretului de producere al energiei termice.

Pentru transportul si distributia energiei termice din punctele termice urbane, consumatorii casnici ar putea plati 117,61 lei/gigacalorie fara TVA fata de 106,24 lei cat este in prezent, iar cei noncasnici – 128,99 lei/Gcal, conform proiectului disponibil pe site-ul PMB.

Pretul pentru transportul energiei termice pentru agentii economici cu puncte termice proprii va scadea cu 0,86%, de la 61 lei/Gcal fara TVA la 60,48 lei/Gcal, iar pentru consumatorii non-casnici va creste cu 11,74%.