Gigantul japonez Monex vrea să cumpere bursa de tranzacționare Coincheck

Furnizorul de servicii financiare japoneze, Monex, vrea să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni al Coincheck, o importantă bursă de tranzacționare a crypto monedelor. Reprezentanții Monex anunță că va fi vorba de o tranzacție de “câteva miliarde de yeni”, informează Nikkei Asian Review, citând surse anonime.

Potrivit lui Nikkei, bursa Coincheck a fost ținta unui atac cibernetic în data de 26 ianuarie și s-a soldat cu pierderea unor monede NEM în valoare de aproximativ 530 milioane de dolari. Atacul concertat al hackerilor a atras dup sine și o serie de procese intentate companiei Coincheck de clienții păgubiți.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

Platforma de tranzacționare online Monex, cu un capital de aproximativ 870 milioane de dolari, vrea să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni a bursei crypto amintite pentru “câteva miliarde de yeni”, au declarat surse anonime pentru Nikkei. Monex intenționează să înlocuiască conducerea și să restabilească echilibrul în cadrul serviciilor oferite. Anunțul oficial al acestei tranzacții importante pe piața crypto monedelor “ar putea fi” făcut în această săptămână, mai precizează Nikkei.