Gigantul Social Media chinezesc, WeChat, a blocat un număr de conturi Crypto Media

WeChat, platforma media socială chineză cu 1 miliard de utilizatori, dezvoltată de Tencent, a blocat numeroase conturi referitoare la crypto monede și zona crypto, informează Lanjinger.

Lanjinger citează un oficial WeChat spunând că anumite conturi publice au fost suspectate de a publica “Hype” (Initial Offer Coin Offering) și de tranzacții crypto “hype”, încălcând termenii “Dispoziții provizorii privind dezvoltarea serviciilor de informații publice pentru dispozitivele de mesagerie instant”. Oficialul a spus că au fost date comenzi oficiale pentru a bloca tot conținutul și pentru a bloca permanent conturile relevante. Dispozițiile provizorii citate de WeChat au fost introduse recent de către Administrația Cyberspace din China pe 7 august.

Deepchain, Huobi News, Jinse Capital susținut de Jinse și CoinDaily sunt printre cei care au fost afectați, potrivit lui Lanjinger. Site-ul Coindaily susține că, canalul oficial WeChat a avut peste 100.000 de utilizatori începând cu luna iunie 2018, iar câteva site-uri blocate au fost printre cele mai importante 50 de conturi cu cele mai influente blockchain-uri de pe platformă, mai scrie Lanjinger.

Citește și: 7 CLUBURI DIN PREMIER LEAGUE AU SEMNAT UN CONTRACT PUBLICITAR CU ETORO CARE VA FI PLĂTIT CU BITCOIN

Numărul total de site-uri blocate rămâne neconfirmat, cu un utilizator care susține că a identificat 8, deși articolul lui Lanjinger presupune că acțiunea a fost mai răspândită.

După cum s-a mai raportat anterior, aceasta nu este prima dată când WeChat a blocat conturile din spațiul crypto. În luna mai, serviciul a suspendat o aplicație de la o terță parte la numai o zi după lansare, ceea ce ar fi permis utilizatorilor WeChat să creeze contracte de contract și un ID unic de social media folosind tehnologia blockchain.