Gigel Stirbu: CNA este o institutie politizata excesiv si predispusa la controverse

Deputatul PNL, Gigel Stirbu, va initia, impreuna cu colegii sai din Comisia pentru Cultura, Arta si Mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, o dezbatere publica referitoare la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), pentru a identifica impreuna cu reprezentanti ai televiziunilor, radiourilor si societatii civile, cele mai bune solutii pentru ca aceasta institutie “sa devina un reper profesionist si impartial pentru toti profesionistii din domeniu”.

“Alaturi de colegii mei din Comisia pentru Cultura, Arta si Mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, voi initia o dezbatere publica referitoare la CNA, in urma careia, imi exprim speranta ca vom identifica solutiile potrivite pentru ca aceasta institutie sa-si indeplineasca fara rezerve rolul pentru care a fost creata.

Vom purta discutii personale cu reprezentanti ai managementului din televiziuni si radiouri, cu producatori si moderatori de emisiuni, cu lideri de opinie din societatea civila, precum si cu membrii ai CNA, indiferent de partidul care ii sustine, urmand ca apoi sa organizam o masa rotunda la care toti cei implicati isi vor putea sustine public punctul de vedere”, a aratat Gigel Stirbu.

Afla aici detalii despre noul Consiliu de Administratie al SRTV

Liberalul a mai precizat ca rezultatul acestor intalniri va putea fi prezentat sub forma unor concluzii, inainte de terminarea acestei sesiuni legislative.

Gigel Stirbu a explicat ca CNA este, in prezent, o institutie politizata excesiv si predispusa la controverse, ceea ce ii creeaza o imagine negativa, motiv pentru care o dezbatere publica cu factorii implicati ar putea transforma aceasta institutie intr-un “reper impartial pentru toti profesionistii din domeniu”.

“De la infiintarea sa, in 1992, Consiliul National al Audiovizualului are o istorie plina de controverse si scandaluri. Indubitabil, o astfel de institutie este necesara, insa trebuie sa facem in asa fel incat aceasta sa fie mai presus de orice ingerinta politica sau suspiciune de partinire.

In acest moment, este evident faptul ca CNA este o institutie politizata excesiv si predispusa la controverse, ceea ce ii creeaza o imagine negativa. Consider, asadar, ca este momentul ca toate institutiile implicate sa se aseze la masa dialogului si sa gaseasca cea mai buna modalitate prin care CNA sa devina ceea ce ar trebui sa fie: un reper profesionist si impartial pentru toti profesionistii din domeniu”, a mai aratat Gigel Stirbu.