Gigel Stirbu, impotriva comasarii Muzeului Satului cu MTR. Ponta i-a cerut comasarea!

Gigel Stirbu are decizii grele de luat chiar de la investirea sa in fruntea Ministerului Culturii. Va trebui sa decida, in scurt timp, daca ideea comasarii Muzeului Satului cu Muzeul Taranului Roman este una corecta si benefica.

La investire, Traian Basescu i-a cerut lui Stirbu sa nu comaseze cele doua muzee. Premierul Victor Ponta are o parere tota opusa fata de cea a sefului statului. Stirbu nu a apucat inca sa dea o declaratie oficiala cu privire la acest subiect, insa conform secretarului de stat Radu Boroianu, noul ministru ar fi impotriva comasarii:

“Sunt un oponent total al acestui proiect, pentru ca cei care il promoveaza banuiesc ca nu au habar de faptul ca Muzeul Taranului Roman are cu totul alt sens cultural decat Muzeul Satului.

Muzeul Taranului Roman este un muzeu al spiritualitatii romanesti traditionale, un ‘muzeu al filosofiei, un muzeu al teologiei, al spiritualitatii romanesti’, iar Muzeul Satului este un muzeu etnografic, etnologic, deci cu sens sociologic”, a declarat Boroianu.

Gigel Sorinel Stirbu a depus, marti dupa amiaza, juramantul in functia de ministru al Culturii. Dupa ce a depus juramantul, Gigel Sorinel Stirbu a dat mana cu presedintele si cu Victor Ponta, Crin Antonescu, dupa care toti participantii la ceremonie s-au indreptat spre iesire, fara ca seful statului sa sustina un mic discurs, asa cum a facut la investitura tuturor ministrilor.