Gigel Stirbu: Sunt curat, pe numele meu nu a fost deschis niciun dosar penal

Gigel Sorinel Stribu, propunerea PNL pentru functia de ministru al Culturii, a declarat, luni seara, ca este perfect curat din punct de vedere legal, in pofida faptului ca sotia si mama sa au fost cercetate intr-un dosar de evaziune fiscala cu alcool si tigari, informeaza postul Romania Tv.

“Din cate stiu pana in acest moment, pe numele meu nu a fost deschis niciun dosar penal. Nu am fost acuzat niciodata de evaziune fiscala. Au fost cercetate (n.n. mama si sotia deputatului) intr-un dosar cu o asemenea speta si au primit neinceperea urmaririi penale, undeva in anul 2007, pare-mi-se.

Eu am fost actionar la acea firma pana in anul 2004, cand a trebuie sa merg in aceasta inalta functie de demnitar, si anume functia de subprefect. Nu e firma de distrbutie de bauturi alcoolice, vindea si scobitori, si sosete, si biscuiti, un mini depozit en gros”, a declarat la Romania TV deputatul PNL propus pentru ocuparea postului lasat liber de Daniel Barbu.

“Un lucru este cert, eu, personal, Gigel Sorinel Stirbu, nominalizat la aceasta demnitate de ministru al Culturii, nu sunt cercetat in niciun dosar. Daca as fi avut cea mai mica problema de asemenea natura, credeti-ma, n-as fi pus intr-o postura delicata colegii mei din PNL si sa accept aceasta nominalizare. Am stiut ca sunt curat din punct de vedere al respectarii legii. Exista si oameni din zona aceea de unde vin eu, care poate nu accepta faptul ca eu am fost propus intr-o asa functie inalta in Guvernul Romaniei”, a declarat acesta.

In perioada in care a fost secretar de stat in Ministerul Culturii si Cultelor, in Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu, procurorii DIICOT au descins la firma controlata de Stirbu. In urma perchezitiilor, oamenii legii au confiscat tone de alcool si tigari contrafacute ce se aflau in depozitele politicianului.

Sursa foto: PNL