Gigel Stirbu, viitorul ministru al Culturii, este regretat de fostii sai enoriasi

Gigel Stirbu, propunerea liberalilor pentru functia de ministru al Culturii in locul demisionarului Daniel Barbu, este regretat de enoriasii din Rosieni, judetul Olt, acolo unde a slujit ca preot vreme de sase ani. Acestia il regreta pe parintele Gigel, absolvent de Teologie, si sustin ca au pierdut un bun duhovnic in momentul in care acesta a renuntat la sutana pentru politica, transmite postul Digi 24, citat de Ziare.com.

“L-au luat de gat, altii sa ii dea cu parul in cap, cu ciomagul, sa-l traga, lumea, femeile, sa-i sarute mainile, sa dea mana cu toata lumea ce era in biserica aia”, a spus unul dintre sateniii din Rosieni, acolo unde a slujit ca ca preot intre 1995 si 2001 cel care ar putea deveni acum ministrul Culturii.

“Facea o slujba minunata, toata lumea a plans dupa dansul cand a plecat, stiti cum l-a iubit? Doamne, ca pe Dumnezeu cred ca l-a iubit, asa de bun ce a fost”, a relatat un alt enorias nostalgic, in vreme ce un altul a spus ca e bine parintele Gigel a ajuns in politica si ca “stiinta l-a adus acolo” si ca “daca nu era destept, nu ajungea”.

Gigel Sorinel Stirbu, propunerea PNL pentru functia de ministru al Culturii, este absolvent al Facultatii de Teologie Ortodoxa si al Seminarului Teologic, fiind de profesie preot. Acesta a ajuns subprefect in anul 2005, iar in prezent se afla la al doilea mandat in Parlament, fiind numit, in 2007, secretar de stat in Ministerul Culturii, in Guvernul condus de Calin Popescu Tariceanu.

Gigel Stirbu este presedintele Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor.

Sursa foto: realitatea.net