GIGI BECALI a facut CIRC la Judecatoria Medgidia. Ce spune avocatul sau

GIGI BECALI a facut CIRC la Judecatoria Medgidia. Ce spune avocatul sau

Gigi Becali a fost adus, marti dimineata, la Judecatoria Medgidia, unde a contestat decizia Penitenciarului Poarta Alba de a-i interzice dreptul la vizite si la munca, dupa ce a dat declaratii presei cand a fost lasat o zi in permisie. Becali s-a dus cu Biblia la judecatorie, unde a declarat ca sanctionarea sa este “nelegala” si ca atunci nu s-a “angajat” sa nu ia contact cu mass-media.

Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a declarat ca, in fata magistratilor, clientul sau s-a aparat, sustinand ca relatia cu presa este un drept prevazut in lege, iar el nu si-a luat niciun angajament ca nu va discuta cu ziaristii.

“In fata instantei a sustinut (Gigi Becali – n.r.) ca este nelegala sanctionarea dansului intrucat si-a exercitat un drept prevazut de lege. Dansul nici nu s-a angajat macar de a nu lua contact cu mass-media, chiar a spus ca va lua contact. Nu sa provoace el un asemenea demers, dar in masura in care ziaristii il vor urmari, asa cum de altfel s-a si intamplat, evident ca va vorbi cu dansii. (…) Este un drept legal si mi se pare absurda aceasta sanctiune. Contactul cu presa este un drept legal, prevazut expres de legea de executare a pedepselor”, a declarat avocatul, dupa iesirea din instanta.

Citeste si: GIGI BECALI negociaza din inchisoare SA VANDA STEAUA

El a precizat ca Becali nu a fost sanctionat si cu interzicerea dreptului la munca, dar, cu toate acestea, nu a mai fost lasat sa mearga la Academia Gheorghe Hagi, unde lucra.

“Nu a fost sanctionat cu ridicarea dreptului la munca. Doar cu interzicerea de vizite si a de a primi bunuri si de a cumpara bunuri din interiorul locului de detinere. Dar dansii (conducerea penitenciarului – n.r.) au gandit in felul urmator: i-au spus «Domnule Becali, nu mai putem sa va scoatem la munca, pentru ca se deruleaza niste proceduri in legatura cu solutionarea contestatiilor dumneavoastra si trebuie sa fiti la dispozitia comisiei, a judecatorului de supraveghere si a instantei» si pe motivul asta nu l-au mai scos la munca. in conditiile in care nu a fost sanctionat cu retragerea dreptului la munca…”, a mai declarat Bogdan Vlad.

Gigi Becali a stat aproximativ doua ore in fata magistratilor, dupa care a parasit Judecatoria Medgidia si a fost transportat inapoi la Penitenciarul Poarta Alba, instanta ramanand in pronuntare.

“Instanta a ramas in pronuntare. in mod normal astazi (n.r. – marti) asteptam pronuntarea. Se poate sa o amane, dar domnul judecator nu a spus in sala ca o amana”, a mai spus avocatul Bogdan Vlad.

Citeste si: Medicul care a dat aviz negativ EXPERTIZEI in cazul lui GIGI BECALI, reclamat la Parchet

Gigi Becali a fost adus, marti dimineata, la Judecatoria Medgidia, care a luat in discutie contestatia depusa de acesta la decizia unei comisii de la Penitenciarul Poarta Alba de a-i suspenda dreptul de a primi vizite si pachete timp de o luna, dupa ce a dat declaratii presei cand a fost lasat o zi in permisie.

Conducerea Penitenciarului Poarta Alba a declansat, in 14 mai, procedura disciplinara in cazul lui Gigi Becali, pentru o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni televizate si pentru comportamentul din perioada permisiunii din penitenciar, cand a dat mai multe interviuri presei.

Gigi Becali a fost sanctionat cu suspendarea dreptului la vizita si cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o luna. Ulterior, Gigi Becali a contestat sanctiunea.

Becali a avut, la mijlocul lunii mai, o permisie de 24 de ore, el declarand la revenirea in unitatea de detentie ca a fost acasa, si-a linistit familia ca este sanatos, nu este “chelios, batran sau slabit”.

Permisia de 24 de ore i-a fost acordata lui Gigi Becali in urma deciziei luate in luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului. Becali a fost recompensat pentru buna purtare, dupa ce a participat la activitati si a respectat regulamentul, potrivit unor surse din ANP.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul “Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.

Foto: Romania TV