Gigi Becali a fost amendat drastic și suspendat! Declarația care l-a costat scump pe latifundiar

Gigi Becali a fost suspendat pentru o perioadă de patru luni și a fost amendat cu suma de 65.000 de lei din partea Comisiei de Disciplină și Etică a FRF. Și asta  după ce patronul FCSB a spus că femeile nu ar trebui să joace fotbal.

În același context, FCSB, a primit o penalitate sportivă în valoare de 10.000 de lei, pentru afirmațiile patronlui, se arată într-un comunicat de presă emis de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF.

„Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Becali George. În temeiul art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni și penalitate sportivă de 65.000 lei. În baza art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, se arată în comunicatul de presă remis de FRF.

FRF l-a reclamat pe Gigi Becali, în conformitate cu prevederile din Regulamentul de Disciplină care fac referire la rasism, xenofobie, discriminare și denigrare, după ce patronul FCSB s-a pronunțat împotriva deciziei Federației ca fiecare club de Liga I să înființeze și o echipă de fotbal feminin.

Reamintim că, începând cu sezonul viitor, 2021-2022, toate echipele de fotbal din România vor fi obligate să aibă şi formaţii de fotbal feminin, pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc. Cluburile care vor refuza să îşi facă echipe de fete nu vor primi licenţa pentru echipa de fotbal masculin.

Sursa foto: sport