GIGI BECALI a fost eliberat pentru 24 de ore: Daca iese PONTA presedinte voi fi GRATIAT – UPDATE

GIGI BECALI a fost eliberat, luni dimineata, din Penitenciarul Poarta Alba pentru 24 de ore. Latifundiarul din Pipera a fost eliberat in jurul orei 08.30 si se afla deja in drum spre Bucuresti, unde isi va petrece orele de libertate cu familia. Exista posibilitatea ca GIGI BECALI sa se intalneasca si cu jucatorii si staff-ul echipei Steaua.

UPDATE ora 13.00: Fac si un apel catre primul ministru. Da gratierea si iti va da Dumnezeu fara chinuri. Da, da, da. Nu sper insa intr-o gratiere acum. Dar daca iese VICTOR PONTA presedinte, a treia zi vor fi eliberati GIGI BECALI  si Gica Popescu“.

Am trimis scrisori la presedinte. Le cer iertare tuturor celor pe care i-am jignit. Nu se va mai intampla vreodata asa ceva. Nu ma mai intereseaza politica, m-am curatit in inchisoare. Nu voi mai jigni pe nimeni”, a mai spus GIGI BECALI.

UPDATE ora 12.05: GIGI BECALI a ajuns la cimitirul din Pipera, unde a declarat: “E o chestiune de siguranta nationala ce se intampla cand nu sunt respectate legile. (…) Nevasta-mea stie, ma cunoaste si eu sunt capul nevestii mele cum este Hristos capul bisericii. Nevasta mea stie ca sunt puternic si ca nu pot sa trec peste toate. Fetele mele sunt indurerate si de aia n-am acceptat sa vina. Nu este o cruzime, asa au procedat barbatii din familia mea. Au facut puscarie si n-au acceptat femei sa vina la puscarie. Decat sa le vad plangand, mai bine iau eu toata suferinta supra mea. Ma durea sufletul sa le vad, cum o sa pot sa rezist 2-3 zile cand stiu ca curg lacrimi pe obrazul fetelor mele. Eu am asteptat statul roman sa aplice legea. Legea spune ca ai dreptul 30 de zile … Daca legea poate 30 de zile, de ce nu-mi dati mie 5 ca sa-mi vad nevasta si fetele mele? Pentru ce vreti sa ma batjocoriti?”, a spus BECALI in urma cu putin timp.

GIGI BECALI a declarat, din masina cu care a fost adus la locuinta sa din Pipera, ca in ziua libera va merge sa isi vada familia, apoi va merge la cimitir pentru a aprinde o lumanare la mormantul matusii sale, dupa care va merge si la Politie, pentru a anunta autoritatile ca se afla la locuinta sa din Pipera.

“Trebuie sa se obisnuiasca lumea ca nu sunt un caine, ca nu pot sa fiu aratat cum vrea si cand vrea cineva, sunt un om, nu sunt salbatic, vorbesc cu oamenii. Nu ma arata nimeni cand vrea, numai Dumneazeu poate sa ma arate, nu este nimeni stapan pe mine, eu sunt stapanul meu si numai un Hristos am, atat”, a spus finantatorul Stelei.

BECALI le-a cerut jurnalistilor sa ii lase familia in pace, promitandu-le ca va vorbi el cu ei.

“Lasati-mi fetele, sotia si mama in pace si raman eu cu voi pana la adanci batraneti. Fata mea, de exemplu, a luat carnet, saraca, dar nu mai conduce ca ii este frica ca este filmata. Atata lucru va cer. Ce castigati voi daca imi filmati mie fetele si nevasta? Lasati-le in pace. Va promit ca daca imi lasati familia in pace ma eliberez si stau cu voi pana la moarte”, le-a mai spus Becali jurnalistilor.

Finantatorul Stelei a precizat ca marti va trebui sa se intoarca la penitenciarul Poarta Alba pana la ora 9.00.

UPDATE ora 11.52: GIGI BECALI a declarat in urma cu cateva momente ca va merge la mormantul mamei fratilor Becali pentru a aprinde o lumanare si a adaugat ca va face mai multe declaratii pe parcursul zilei.”Eu sunt vesel. Cat am stat in celula am stat cu Hristos. Cand esti suparat faci pe placul lui Satan si eu nu fac pe placul lui Satan niciodata”, a spus GIGI BECALI.

UPDATE ora 11.20: Avocata Paula Iacob a declarat in urma cu putin timp: “Nu s-a intamplat nimic special cu aceasta punere in libertate. Nu era nevoie de aceasta zi de eliberare ca sa faca o declaratie. Masura este legala, e binevenita, demonstreaza ca poate fi respectata legea. Respectarea legii este o dovada ca putem vorbi despre o justitie dreapta si democratica”.

UPDATE ora 11.17: Avocatul Pavel Abraham a declarat ca decizia eliberarii pentru 24 de ore a lui GIGI BECALI trebuia luata mai mult. “Este o stare de normalitate, ar fi trebuit sa se intample mai demult, dar sigur decizia apartine conduc penitenciarului. Pe baza evaluarii au apreciat ca poate fi eliberat pentru o zi. Unii afisau ideea ca nu s-ar mai dispune invoirea, insa iata decizia a fost luata. Gii Becali are libertatea de a se intalni cu cine doreste”, a spus avocatul Abraham.

Reamintim ca GIGI BECALI beneficiaza de o zi pe luna in care poate parasi penitenciarul. El a iesit din inchisoare in jurul orei 08.30 si maine, inainte de ora 08.30, va trebui sa se intoarca la penitenciarul Poarta Alba.

Ieri, GIGI BECALI a intrat in direct la un post de televiziune si s-a plans ca cei din conducerea penitenciarului initial i-au aprobat cererea de eliberare si dupa aceea s-au razgandit. In mod normal, BECALI a incalcat regulile din penitenciar.

Citeste si: Probleme pentru Becali dupa ce a intrat in direct prin telefon din inchisoare

Potrivit regulamentului, mai multe persoane ar trebui sanctionate in acest caz. Conducerea ANP va demara o ancheta. Regulamentul prevede ca detinutii au dreptul sa acorde interviuri doar daca au o solicitare aprobata de conducerea penitenciarului.

Reamintim ca GIGI BECALI a intrat, duminica, in direct la postul Romania Tv, unde a lansat un nou val de critici la adresa conducerii inchisorii de la Poarta Alba. La un moment dat, conversatia s-a intrerupt brusc si nu a mai fost reluata, iar potrivit celor de la Fanatik, convorbirea lui GIGI BECALI a fost intrerupta de gardieni la ordinul conducerii puscariei din judetul Constanta, iar omul de afaceri a fost condus in celula sa.

Citeste si: GIGI BECALI, APEL DISPERAT: Rog statul roman sa-mi salveze familia distrusa

Latifundiarul din Pipera a reusit sa intre in direct la televiziune folosindu-se de un tertip. El a sunat pe telefonul avocatei Maria Vasai care, aflata in studioul televiziunii amintite, a comutat aparatul pe speaker si astfel, pentru cateva minute, GIGI BECALI a putut intra in direct incalcand una dintre interdictiile regimului de detentie.