GIGI BECALI, castig de cauza in batalia cu ANP. El se poate intoarce la munca

BECALI afla astazi daca isi recastiga dreptul la munca

UPDATE ora 16.00: GIGI BECALI a castigat batalia cu Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP). Instanta a decis, in urma cu putin timp, sa-i dea castig de cauza in procesele pe care i le-a intentat ANP, care s-au discutat astazi la Judecatoria Medgidia.

“Solutia ne bucura mult. Este o hotarare corecta, s-a exagerat cu restrictia de a comunica cu presa”, a spus avocata Maria Vasai.

GIGI BECALI a fost adus, marti dimineata, la Judecatoria Medgidia, unde a contestat decizia Penitenciarului Poarta Alba de a-i interzice dreptul la vizite si la munca, dupa ce a dat declaratii presei cand a fost lasat o zi in permisie.

UPDATE ora 11.00: Gigi Becali a venit cu Biblia in sala de judecata si s-a plans ca nu este lasat la biserica.

Conducerea Penitenciarului Poarta Alba a declansat, in 14 mai, procedura disciplinara in cazul lui Gigi Becali, pentru o interventie telefonica in cadrul unei emisiuni televizate si pentru comportamentul din perioada permisiunii din penitenciar, cand a dat mai multe interviuri presei.

Gigi Becali a fost sanctionat cu suspendarea dreptului la vizita si cu suspendarea dreptului de a primi pachete, timp de o luna. De asemenea, acestuia i s-a interzis sa mai iasa la munca, la Academia lui Gheorghe Hagi, pana in luna septembrie.

Citeste si: GIGI BECALI negociaza din inchisoare SA VANDA STEAUA

Ulterior, Gigi Becali a contestat sanctiunea la judecatorul delegat din penitenciar. 

Becali a avut, la mijlocul lunii mai, o permisie de 24 de ore, el declarand la revenirea in unitatea de detentie ca a fost acasa, si-a linistit familia ca este sanatos, nu este “chelios, batran sau slabit”.

Permisia de 24 de ore i-a fost acordata lui Gigi Becali in urma deciziei luate in luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului. Becali a fost recompensat pentru buna purtare, dupa ce a participat la activitati si a respectat regulamentul, potrivit unor surse din ANP.

Gigi Becali are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul “Valiza” si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Citeste si: Medicul care a dat aviz negativ EXPERTIZEI in cazul lui GIGI BECALI, reclamat la Parchet

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie 2013, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.

Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca acesta ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.