Gigi Becali, amanat din nou! Latifundiarul a fost surprins cu ochii inlacrimati in duba penitenciarului

Gigi Becali a fost, din nou, amanat. Procesul latifundiarului din Pipera, incarcerat la penitenciarul Jilava pentru o perioada de trei ani si jumatate in urma deciziei magistratilor de la ICCJ in dosarele Schimbului de terenuri cu MApN si Valiza, a fost amanat pentru data de 1 octombrie.

Avocatii lui Gigi Becali au depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie o cerere de anulare a pedepsei invocand faptul ca judecatorii care au alcatuit completul nu erau compatibili sa-i judece dosarul. Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au amanat procesul pentru data de 1 octombrie. Finantatorul Stelei a fost sustinut din sala de mama sa, insa acest lucru nu i-a induplecat pe magistrati, care au spus ca nu pot da o decizie pentru ca nu au venit motivarile din cele doua dosare, Schimbul de terenuri si Valiza, de la ICCJ.

Gigi Becali a primit, in luna februarie, trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul privind sechestrarea de persoane, cu un termen de incercare de opt ani. Ulterior, pe 20 mai, omul de afaceri a fost condamnat intr-un alt dosar, privind schimbul de terenuri cu MApN, in care a primit doi ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi timp de cinci ani.

Ca urmare a deciziei din 20 mai, Instanta Suprema a contopit pedepsele si a anulat sentinta cu suspendare din dosarul sechestrarii de persoane. In continuare, instanta a decis ca George Becali trebuie sa execute cea mai mare pedeapsa, respectiv trei ani de inchisoare cu executare.

Pe 4 iunie, George Becali a fost condamnat din nou de ICCJ la trei ani de inchisoare pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata in dosarul “Valiza”.

Avocatii sai au depus pe 7 iunie cererea de contopire a pedepselor primite in cele trei dosare in care Becali a fost condamnat.

Tribunalul Bucuresti a stabilit, pe 27 iunie, contopirea celor trei pedepse de cate trei ani de inchisoare primite de omul de afaceri si suplimentarea cu sase luni a pedepsei rezultate.

In prezent, Gigi Becali este incarcerat la Pentenciarul Jilava. In urma cererii depuse de latifundiar, conducerea Penitenciarului a aprobat luni mutarea lui Gigi Becali la Penitenciarul Poarta Alba. Transferul latifundiarului mai are nevoie insa si de avizul Autoritatii Nationale a Penitenciarelor.

 Sursa foto: rtv.net