GIGI BECALI are un nou proces la INSTANTA SUPREMA din cauza unei AMENZI NEPLATITE

Latifundiarul GIGI BECALI nu vrea sa plateasca AMENDA de peste 40.000 de euro primita de la Consiliul Concurentei. Sanctiunea i-a fost aplicata acum trei ani, dar afaceristul a deschis un proces ca sa o anuleze. Cererea a ajuns pe masa magistratilor Curtii Supreme, informeaza postul Romania Tv.

GIGI BECALI a fost amendat de CONSILIUL CONCURENTEI cu 183.526 de lei, reprezentand 0,9% din cifra de afaceri totala inregistrata in 2012. Motivul:  nu a notificat autoritatea de concurenta in cazul achizitionarii pachetului majoritar de actiuni la ARCOM, se arata in Raportul de activitate al CONSILIULUI CONCURENTEI pe anul 2013.

CITESTE SI: GIGI BECALI A FOST INTR-O “VIZITA FULGER” LA DNA CRAIOVA

In 2012, CONSILIUL CONCURENTEI a declansat din oficiu o investigatie privind posibila incalcare a Legii concurentei de catre GIGI BECALI, prin punerea in aplicare a unei concentrari economice inaintea notificarii si emiterii unei decizii de catre autoritatea de concurenta. Prin mai multe tranzactii succesive, in anul 2008, GIGI BECALI a achizitionat pachetul majoritar de actiuni din capitalul social al ARCOM Bucuresti (71,53%), dobandind, astfel, controlul unic direct asupra intreprinderii si indirect asupra intreprinderilor controlate de aceasta.

Operatiunea a reprezentat o concentrare economica, in sensul Legii Concurentei, fapt pentru care achizitorul avea obligatia de a o notifica CONSILIULUI CONCURENTEI inainte de punerea sa in aplicare (prin masuri, precum: exercitarea dreptului de vot pentru a influenta activitatea intreprinderii, incheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea intreprinderii etc.).

Sursa foto: realitatea