Gigi Becali, clipe grele in puscarie

Gigi Becali a fost transferat, la inceputul acestei saptamani, din Penitenciarul Rahova la Inchisoarea Jilava, conditiile de detentie carora trebuie sa le faca latifundiarul din Pipera fiind unele deosebit de grele, fata de traiul cu care acesta obisnuit.

Gigi Becali trece prin clipe grele din momentul incarcerarii la Inchisoarea Jilava. Conditiile de detentie sunt mult sub cele de la Penitenciarul Rahova, ca sa nu mai vorbim de modul de trai cu care era obisnuit Gigi Becali inaintea condamnarii la inchisoare.

Latifundiarul din Pipera trebuie sa se gospodareasca singur, apa calda curge numai intr-un interval orar, iar mancarea este nevoit sa o serveasca in celula, pentru ca la inchisoarea Jilava nu exista o sala de mese.

“Baia si spalatorul au gresie si faianta, iar in celula este mozaic. Detinutii se gospodaresc singuri in celule, dar nu e ca acasa, apa calda nu curge non-stop, e cu program, doua zile pe saptamana. Lenjeria intima si-o spala singuri, iar paturile si cearsafurile se duc la spalatoria unitatii o data pe saptamana. Am incercat sa le cerem si lenjeria personala, dar nu au vrut sa o dea la spalatorie, prefera sa si-o spele singurei. Au in celula sarme pe care isi intind rufele, iar cand ies la plimbare, rufele mari le scot si le usuca in aer liber. In curtea de plimbare stau toata ziua, de la 8 dimineata pana seara la 17, cu o pauza la pranz, cand ii închidem in camera sa ia masa in mod civilizat, apoi ii ducem iar la plimbare”, a afirmat Florin Stoica, presedintele Sindicatului Lucratorilor din Penitenciarul Jilava, pentru cotidianul Ring.

Sursa foto: adevarul.ro