Gigi Becali: Dubele arestului ma termina psihic, sunt intr-un razboi cu toata conducerea de la Jilava. Vezi decizia Curtii de Apel

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, marti dimineata, sa amane pentru doua luni procesul lui Gigi Becali de contopire a pedepselor cu inchisoarea si aplicarea unui spor de pedeapsa de sase luni. Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pe 26 noiembrie.

Motivul deciziei de amanare are la baza faptul ca motivarile ICCJ privind pedepsele lui Gigi Becali nu au venit inca, asadar pregatirea apararii nu a putut avea loc. Astfel, procurorii au admis cererea lui Gigi Becali si vor avea un nou termen peste doua luni.

Gigi Becali s-a prezentat in fata instantei imbracat lejer, in blugi si pulover. In sala s-a aflat si Virgil Becali. Latifundiarul din Pipera a fost adus la Curtea de Apel Bucuresti de o duba a penitenciarului Jilava. 

Becali a invocat, in instanta, faptul ca motivarile de la ICCJ nu au venit inca si a cerut judecatorilor sa dea un termen mai lung, mentionand ca drumurile de la Jilava la instante il termina psihic. “Doamna presedinte, va rog sa dati termen mai lung de doua luni ca nu au venit motivarile de la sentinte si dubele arestului ma termina psihic! N-au revizie, n-au nimic! Si nu mai vreau sa ma duc toata ziua la judecata, mai ales ca sunt intr-un razboi cu toata conducerea de la Jilava, iar asta ma afecteaza psihic. In plus, mai sunt si toate drumurile, de la Jilava la instante si inapoi”, a spus Becali, citat de Fanatik. 

Reamintim ca Tribunalul Bucuresti a decis in 27 iunie, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, sa ii aplice acestuia un spor de sase luni de inchisoare. Finantatorul Stelei a primit astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie.

Decizia a fost atacata cu recurs atat de finantatorul Stelei, cit si de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), care ceruse un spor de pedeapsa de un an, pe motiv ca Becali a comis mai multe de infractiuni, cu grad ridicat de pericol si in participatie penala cu un anturaj infractional.