Gigi Becali este acuzat ca a escrocat si a distrus un club de traditie din fotbalul romanesc

Gigi Becali, finantatorul Stelei incarcerat pentru trei ani si jumatate la penitenciarul Poarta Alba, trebuie sa faca unor noi acuze. De aceasta data, latifundiarul din Pipera este acuzat ca a escrocat si a distrus o echipa de traditie din fotbalul autohton, informeaza Fanatik.

Administratorul judiciar al clubului FC Arges, Nicolae Enoiu (foto), il acuza, in termeni duri, pe Gigi Becali de situatia extrem de grea in care se afla gruparea pitesteana. Enoiu a declarat ca posibilul faliment al clubului din Pitesti ar fi putut fi evitat daca Becali ar fi acceptat sa il vanda pe mijlocasul Cristi Tanase, jumatate din drepturile federative ale acestuia aflandu-se in proprietatea oficialilor lui FC Arges.

“Pana acum am tacut deoarece nu am vrut sa fac scandal. Dar nu mai pot sa tac cand vad cum FC Arges aproape a murit, dupa ce nu s-a mai inscris in nicio competitie, iar Gigi Becali, cel care putea practic sa salveze acest club, nu pateste nimic. Toata lumea stie ca Argesul avea 50% dintr-un eventual transfer la o echipa din strainatate al lui Tanase intr-o perioada de cinci ani iar Becali, cu buna stiinta, a escrocat acest club. El a avut o oferta concreta de la Palermo, in valoare de 5 milioane de euro, dar nu a vrut sa-i dea drumul deoarece trebuia sa ne dea noua 2,5 milioane de euro. A gandit ca deja platise pe el 1.800.000, iar acum daca ne mai dadea si 2.500.000 de euro iesea in pierdere. Oferta a existat, Ioan Becali stie de ea. Acum sper ca autoritatiile abilitate se vor autosesiza.

Am crezut pana in ultima clipa, ca un prost, ca Gigi ne va salva. M-am luat dupa unul si dupa altul, ca vezi Doamne, Duckadam a vorbit cu Gigi sau cu cineva din anturajul dansului, iar patronul Stelei ne va cumpara pentru 500.000 de euro cele 50 la suta din drepturile pe care le mai detinem pana in vara anului viitor pe Cristi Tanase. A fost o vrajeala de doi lei, iar acum FC Arges aproape ca a murit. Daca Gigi Becali il vindea atunci pe Tanase la Palermo sau daca ne cumpara procentele pe care noi le mai avem, atunci Argesul era salvat de faliment. Insa el acum am auzit ca i-a prelungit contractul lui Tanase scadent in vara anului viitor pe o perioada de trei ani, iar noi vom ramane cu buza umflata. O sa vedeti ca, la anul, la o luna dupa ce noul contract va intra in vigoare, Tanase va fi vandut in strainatate iar Gigi o sa ramana cu toti banii”, a declarat Nicolae Enoiu in Fanatik.

FC Arges este pe punctul de a intra in faliment. Aflati in insolventa, pitestenii nu mai au niciun fel de venit si nici macar nu au mai inscris echipele in competitii. Steaua l-a cumparat pe Cristi Tanase in anul 2008. Atunci, campionii au platit 1,8 milioane de euro pentru 50% din drepturile federative ale jucatorului.

CristiTanase nu a fost vandut, in ciuda unor evolutii bune din ultima perioada, pentru ca Steaua sa nu piarda jumatate din suma de transfer. “Ros-albastrii” au asteptat ca Tanase sa ajunga pe final de contract pentru a-i propune o noua intelegere, din „ecuatie” fiind scoasa formatia FC Arges.

Sursa foto: ziarulargesul.ro