GIGI BECALI: NU AM FURAT ECHIPA STEAUA! AM PLATIT bani multi in schimbul ei

Omul de afaceri Gigi Becali a sustinut, marti, o conferinta de presa in care a prezentat o serie de documente si o caseta video din dorinta de a demonstra ca nu a furat echipa Steaua si ca este adevaratul proprietar al clubului istoric.

UPDATE 2: Gigi Becali sustine ca a inregistrat ceea ce a numit viitorul nume al Stelei la Registrul Comertului. Conform spuselor lui Becali, numele inregistrat pe noua societate este “Fotbal Club Sportiv Bucuresti”, pe scurt FCSB.

Gigi Becali a fost obligat de Curtea de Apel Bucuresti sa renunte la numele FC Steaua Bucuresti, deoarece nu are dreptul sa il foloseasca. Becali a mentionat ca asteapta motivarea acestei decizii, pentru ca apoi sa faca o cerere de suspendare a executarii.

In cazul in care aceasta va fi respinsa, Becali spune ca va apela la numele Fotbal Club Sportiv Bucuresti. Motivarea deciziei Curtii de Apel ar urma sa vina la finalul acestei luni.

UPDATE 1: Gigi Becali sustine ca finul sau Cristi Borcea i-a propus sa cumpere clubul din Stefan cel Mare. Borcea vrea sa cumpere el clubul si apoi sa i-l cedeze lui Gigi Becali, conform patronului Stelei.

“Finul Borcea mi-a spus ca ia el actiunile de la Negoita, bag 10 milioane de euro si nu sufla nimeni un cuvant ca are grija Patrick (fiul lui Borcea – n.red. de galerie) “, a spus Becali intr-o conferinta de presa.

Totodata, Becali a dezvaluit ca a fost contactat si de reprezentantii Rapidului, dar a refuzat. “Cei de la Rapid mi-au zis sa vin la ei cu toti jucatorii. Dar eu nu tradez suporterii, nu sunt un tradator!”, a mentionat Becali.

Totodata, Becali spune ca a fost contactat si de cei de la ACS Poli Timisoara, carora le-a transmis ca nu mai este interesat.

STIRE INITIALA

“In anul 2000 eram prieten cu Paunescu si Piturca. Nea Viorel mi-a zis ca sunt tanar, ca am bani si ca o sa am nevoie de imagine si celebritate. El a zis ca e batran si nu vrea sa dea bani. Acestea au fost cuvintele lui. Intram intr-o combinatie si spune ca are nevoie de bani, ca Steaua nu mai poate supravietui, era spre faliment”, a afirmat Becali.

In continuarea conferintei, Becali a prezentat documentele prin care a demonstrat ca a investit 10 milioane de euro la Steaua, intre 2000 si 2003. In contracte era trecuta si o clauza conform caroa in schimbul banilor va primi actiuni la viitoarea societate comerciala ce va fi infiintata.

“In 2000 am facut un imprumut de 2 milioane de dolari. Apoi a intervenit un contract de dare in plata in 2001 si am dat 6 milioane de dolari. In acest contract scria ca se va face o societate de actiuni si voi primi actiuni la ea. Prin contract se obligau sa faca o societate de actiuni in care sa-mi dea actiuni, dupa ce am dat bani timp de trei ani. Cum am furat eu Steaua daca din 2000 pana in 2003 am dat 10 milioane de dolari? Am furat? N-am furat!”, a mai spus Becali.

De asemenea, Becali a dat detalii si despre Adunarea Generala din 2003 in care s-a infiintat practic societatea pe care o detine si astazi. Becali a aratat si caseta video de la acea Adunare Generala si documentele in care reprezentantii CSA Steaua au semnat ca sunt de acord ca echipa sa treaca in proprietatea sa. “Apoi a intervenit cel mai interesant lucru. Am o caseta de la Adunarea Generala din 2003. Priviti ce scrie aici: Boroi George, comandatul CSA, a aprobat si a votat in Adunarea Generala sa se faca o societate pe actiuni. Mai departe ii avem pe Piturca Victor, care a votat si semnat sa se faca societate pe actiuni. Tot aici il avem si pe Rosu Laurentiu, comandantul CSA de atunci a votat.

Ei au votat si acum spun ca am furat. Ei au votat statutul societatii mele, unde scria ca partile convin sa se infiinteze SC Fotbal Club Steaua Bucuresti. Totodata, au votat ca SC Fotbal Club Bucuresti SA va prelua fara nicio alta formalitate locul in Divizia A, subrogandu-se in toate drepturile asociatiei sportive, inscriere la MTS, FRF si LPF. Deci Rosu si Boroi de la CSA, comandantii clubului, au votat ca societatea comerciala sa se numeasca Steaua Bucuresti si sa preia toate drepturile, locul in prima liga si palmaresul”, a mai spus Becali.

Gigi Becali a mentionat ca a platit 2.5 milioane de euro chirie pentru a folosi stadionul din Ghencea incepand cu 2003.

De asemenea, Becali s-a aratat indignat ca Armata a contestat dreptul sau de a folosi numele dupa mai bine de 10 ani de la acea sedinta a Adunarii Generale. “Ei trebuiau in 5 zile sa faca opozitie. Ce le-a luat atat? Nu stiau cum se va chema numele? Cui trebuia sa cer voie sa pun acest nume, daca cei de la CSA erau in Adunarea Generala si au fost de acord”, a conchis Becali.

Sursa foto: sport