Gigi Becali nu i-a convins pe judecatori. Tribunalul Constanta a hotarat ca latifundiarul sa ramana incarcerat

Gigi Becali, latifundiarul din Pipera incarcerat la Poarta Alba, va ramane in continuare in penitenciar, a decis, miercuri, Tribunalul Constanta, care i-a respins solicitarea de a-i intrerupe pedeapsa din motive medicale, Becali prezentandu-se in instanta cu guler cervical si sustinand ca nu mai poate suporta durerile, medicamentele fiind fara efect, informeaza Mediafax.

Gigi Becali a fost adus, miercuri, de la penitenciarul Poarta Alba, unde este incarcerat, la Tribunalul Constanta, la un nou termen in procesul in care a cerut intreruperea pedepsei din motive medicale, sustinand ca are nevoie de o operatie la coloana cervicala, noteaza sursa citata.

Magistratii au amanat insa judecarea cauzei si au stabilit un nou termen pentru 19 februarie, in conditiile in care nu a fost finalizata expertiza medico-legala ceruta de instanta in 11 ianuarie. Instanta a dispus ca pana in 19 februarie sa fie finalizat raportul Serviciului de Medicina Legala (SML) si a recomandat SML efectuarea unui examen neuro-chirurgical care ar urma sa fie incheiat tot pana la urmatorul termen.

Bogdan Vlad, unul dintre avocatii lui Gigi Becali, a cerut instantei o intrerupere temporara a executarii pedepsei pana la finalizarea raportului medico-legal pentru ca Becali sa-si poata face analizele de care are nevoie, insa solicitarea a fost respinsa de instanta.

Gigi Becali s-a prezentat in fata instantei purtand, ca si la termenul anterior, un guler cervical. El a spus ca mai multi medici neurochirurgi i-au transmis ca are nevoie de interventie chirurgicala si ca a solicitat Penitenciarului Poarta Alba ca “acesti medici sa vina in vizita ca si cum ar fi familia lui”, dar ca nu a primit inca un raspuns in acest sens. Becali a mai afirmat ca respectiva comisie medico-legala nu avea competente in ceea ce priveste afectiunea sa.

“Comisia respectiva nu stie despre ce este vorba”, a spus Becali in fata instantei. “Nu mai pot suporta durerea. Mi-am distrus stomacul cu medicamentele pe care le-am luat, dar acestea nu-mi imbunatatesc situatia. Mama mea este intr-o situatie speciala, tot aude ca Becali paralizeaza si poate sa moara din asta”, a mai adaugat Becali. Becali a mai sustinut ca, desi conform legii are dreptul la 30 de zile libere pe an, pana acum nu a fost lasat sa paraseasca penitenciarul nici macar o zi.

“Nu mi-am vazut sotia si copii de noua luni de zile, desi am 30 de zile pe an in care pot pleca din penitenciar. Ei functioneaza pe ordine date de directorul general, nu pe legi. Administratia Nationala a Penitenciarelor este stat in stat”, a adaugat Gigi Becali.

In 30 decembrie 2013, Gigi Becali a formulat o cerere de eliberare din inchisoare pe motive medicale, acuzand o afectiune veche la coloana, care nu a mai fost tratata in perioada incarcerarii. Becali a fost transferat, in 9 ianuarie, de la Penitenciarul Poarta Alba la Spitalul Penitenciar Poarta Alba, pentru a fi supus unor investigatii medicale dupa ce a acuzat dureri de spate. El a revenit in penitenciar dupa sase zile.

In 11 ianuarie, Becali sustinea, in instanta, ca are probleme la coloana cervicala de 20-25 de ani, iar in tot acest timp a incercat sa o trateze cu diverse remedii, inclusiv naturiste, dar tratamentele nu au avut rezultate. Becali a mai afirmat ca a mers si la o clinica specializata din Germania, iar medicii i-au spus ca daca nu se opereaza exista riscul ca intr-o zi sa nu se mai poata misca. De asemenea, el a sustinut ca, in urma cu mai multi ani, a fost consultat si de un medic din SUA, care i-a recomandat tot o interventie chirurgicala, spunandu-i ca cel mai indicat este efectuarea acesteia in SUA. Gigi Becali a sustinut ca a amanat interventia, pentru ca este dificila si pentru ca i s-a spus ca medicina evolueaza si pot aparea noi tehnici de tratament.

Sursa foto: adevarul.ro